Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Υπέρ σταθερής κυβέρνησης η ΔΗΜΑΡ

Με τη φράση «θα εργαστούμε για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση σταθερή, με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα», ο κ. Φ. Κουβέλης προσδιόρισε με σαφήνεια από χθες το βράδυ τη στάση που θα τηρήσει η Δημοκρατική Αριστερά κατά τη διάρκεια των ... 


συζητήσεων, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών» για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε με έμφαση την πτυχή «φερέγγυα πρόσωπα», για να προσθέσει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να δώσει «λευκή επιταγή σε κανένα».
Στις δηλώσεις του, λίγη ώρα μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τα οποία η ΔΗΜΑΡ με ελαφρώς ενισχυμένο ποσοστό της θα έχει 17 βουλευτές στη νέα Βουλή, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η εντολή του λαού είναι εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας με διπλό στόχο: τη διασφάλιση της παραμονής στο ευρώ και την αποδέσμευση της χώρας από τους δυσμενείς όρους του Μνημονίου. «Καμιά κομματική σκοπιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να θολώσει την απαίτηση των Ελλήνων για μία κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και κοινωνικής στήριξης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα».
Σήμερα κιόλας, σε συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και κυρίως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα συναποφασιστούν οι όροι «στήριξης» ή και συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας, με στελέχη του κόμματος να σημειώνουν ότι η επιλογή του κ. Σαμαρά να ηγηθεί μιας τέτοιας κυβέρνησης δεν συνιστά εμπόδιο. «Το μείζον είναι να κυβερνηθεί η χώρα στη βάση της λαϊκής εντολής», λεγόταν χαρακτηριστικά.

// Καθημερινή //

Δεν υπάρχουν σχόλια :