Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η πρώτη «ρουκέτα» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει «συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών στη νέα κυβέρνηση». Και ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις προγραμματικές θέσεις της, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο προεξοφλεί τις κινήσεις της, αλλά ανακοινώνει ότι θα ...


«πρωτοστατήσει» στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης.
Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη, υπογραμμίζεται ότι το νέο σχήμα έχει «σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά, με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες».
Αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκφράζει την άποψη πως «οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνιστεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης».
Περίπου την ίδια άποψη διατύπωσε και το ΚΚΕ, το οποίο τονίζει πως η συμμετοχή ενός «αριστερού» κόμματος στη συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για τον λαό. «Με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από τον λαό». Ο Περισσός ειδικά για τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης επισημαίνει ότι «αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των Μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης».

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

.

Οχι στις αυταπάτες της δημοκρατίας ...



Οταν η καπιταλιστική σκλαβιά
φοράει τη μάσκα της δημοκρατίας
... τότε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
την ονομάζουν ...ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ




ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (MADE IN USA)


ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ