Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Reuters: Είναι μύθος πως η ΕΕ δεν μπορεί να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ

Ως μύθο, παρουσιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, την άποψη πως η ΕΕ δεν θα διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, την ίδια ώρα που σχολιάζει την τάση των πολιτών να εναντιώνονται στα ...


μέτρα λιτότητας ενώ ταυτόχρονα είναι υπέρμαχοι του ενιαίου νομίσματος.
«Ζώντας σε μια χώρα με αρχαίους μύθους, οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους σχετικά με το μέλλον της χώρας τους που βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως από το εξωτερικό έρχονται προειδοποιήσεις σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη οι οποίες αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από τους Έλληνες. Όπως σχολιάζεται στο δημοσίευμα οι Έλληνες είναι αυτοί που πιστεύουν πως η Ελλάδα συγκεντρώνει το φθόνο των ξένων.

Εν τω μεταξύ παράδοξο χαρακτηρίζεται το γεγονός πως οι πολίτες σε ποσοστό 75% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δηλώνουν πως θέλουν την χώρα στο ευρώ ενώ τα 2/3 αντιτίθενται σε μια διεθνή διάσωση, που είχε ως αποτέλεσμα την σκληρή μείωση μισθών, συντάξεων καθώς και περικοπές στις θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα ρίσκα θα είναι πολύ μεγάλα «αν οι Έλληνες μεταφέρουν αυτούς τους μύθους στις κάλπες».

«Είναι μια μεγάλη αυταπάτη» λέει ο Θεόδωρος Κουλουμπής του think tank ΕΛΙΑΜΕΠ. «Τα κόμματα πρέπει να θέσουν το θεμελιώδες ερώτημα: εντός ή εκτός ευρώ; Θα είναι τραγικό εάν μας ρίξουν έξω από το ευρωπαϊκό λεωφορείο επειδή οι πολιτικοί δεν μπορούν να στείλουν το σωστό μύνημα».

Το βασικό μήνυμα όμως που άκουσαν οι Έλληνες ήταν ότι οι πολιτικοί κατέστρεψαν την οικονομία.

Σύμφωνα με το Reuters, πολλά κόμματα δεν δείχνουν να ξεκαθαρίζουν στους ψηφοφόρους ότι το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι «ευρώ ή δραχμή». Τα κόμμα κοιτούν να κάνουν συμμαχίες, ενώ το μήνυμά τους δεν έχει αλλάξει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Έλληνες αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί ότι η χώρα θα ξεμείνει από χρήμα τον επόμενο μήνα» με τους πολίτες να μην πιστεύουν σε κάτι τέτοιο όμως.

«Όπως και στο μύθο του Αισώπου "Ο βοσκός και ο λύκος", οι Έλληνες εδώ και καιρό ακούνε προειδοποιήσεις ότι τα χρήματα τελειώνουν μα αυτά συνέχεια εμφανίζονται ξανά. Αλλά επίσημες πηγές υποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά ο λύκος είναι εδώ...»

Δεν υπάρχουν σχόλια :