Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη:"Σημαντική, αλλά δύσκολη η απόφαση για συστράτευση με τη ΝΔ"

Σημαντική, αλλά δύσκολη χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την απόφασή της για συστράτευση με τη ΝΔ. 
«Το ερώτημα που τίθεται είναι τι συνεργασίες απαιτούνται για να μπορέσουμε να δώσουμε μια κυβερνητική προοπτική», ανέφερε.
Μία μέρα μετά την ...


ανακοίνωση της συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τη ΝΔ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως πρώτος στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και πρόσθεσε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η συστράτευση των δυνάμεων αυτή τη στιγμή, καθώς, όπως είπε, το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο.

Για τις παλαιότερες αιχμηρές δηλώσεις της για τη ΝΔ αλλά και τη δεδηλωμένη πρόθεσή της να αποσυρθεί από την πολιτική αν δεν έμπαινε στη Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία, είπε: «Είχα πει ότι θα πάω στο σπίτι μου. Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αποφάσισα ότι πρέπει να δοθεί αυτή η μάχη και ότι θα ένιωθα ρίψασπις».

Ανέφερε πως το γεγονός ότι «γίνεται αυτό το άνοιγμα δείχνει ότι έχει συνειδητοποιηθεί η ανάγκη να υπάρξει μια πιο ανοιχτή παράταξη». «Δεν θέλω να δω τη χώρα αυτή να υποτιμάται το νόμισμά της κατά 50%», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Σχετικά, δήλωσε ότι αν η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα απευθυνθεί και στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι χρειάζεται ευρύ μέτωπο.

Το δίλημμα των εκλογών, οι οποίες, όπως ανέφερε, έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, είναι «Ευρώπη ή όχι», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

«Χρειαζόμαστε την αξιοπιστία ενός μετώπου το οποίο θα διαπραγματευτεί ορισμένους όρους και θα φέρει επενδύσεις στη χώρα...Με την επιλογή και τις προτάσεις που ακούγονται από την άλλη πλευρά καμία επένδυση δεν θα έρθει στην Ελλάδα», ανέφερε.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :