Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη ... Η χρυσή συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας

Ένα βήμα πριν από την επιστροφή στη ΝΔ βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη ανταποκρινόμενη στο προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά για συνένωση της ...


Κεντροδεξιάς μπροστά στη νέα εκλογική μάχη του Ιουνίου.
Έως χθες το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το πολιτικό πλαίσιο και τους όρους της επιστροφής, ενώ επιτελικά στελέχη τόσο από τη ΝΔ όσο και από τη Δημοκρατική Συμμαχία ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε θετικό κλίμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει επιτευχθεί μια κατ' αρχήν συμφωνία για την εκλογική σύμπλευση.
Την ίδια στιγμή, επιτελικά στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού έκαναν λόγο για ραγδαίες εξελίξεις στη δεξιά πολυκατοικία, προαναγγέλλοντας κινήσεις για την προσέγγιση και του ΛΑΟΣ, καθώς και άλλων στελεχών που προέρχονται από τους κόλπους της ΝΔ. 
Στην περίπτωση της ΔΗΣΥ, εξάλλου, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη και σήμερα σχετικές ανακοινώσεις, ενώ στη συστράτευση με την Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να αναφερθεί ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

O ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πάγοι ανάμεσά τους έλειωσαν στη διάρκεια συνάντησης που είχαν προχθές το απόγευμα, στο γραφείο κοινού φίλου τους, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ. 
Τη συνάντηση απέφευγαν χθες να επιβεβαιώσουν και τα δύο κόμματα, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε τετ α τετ, αλλά τηλεφωνική συνομιλία. 
Σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνία αυτή - η πρώτη μετά τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ τον Μάιο του 2010 - δρομολόγησε τις εξελίξεις. 
Και από προχθές το βράδυ, στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης των δύο μεγάλων αντιπάλων στις γαλάζιες κάλπες του 2009 για τη διαδοχή Καραμανλή εξετάζουν τους όρους υπό τους οποίους θα προχωρήσει η εκλογική συμμαχία.
Τακτικοί συνομιλητές της προέδρου της ΔΗΣΥ αναφέρουν ότι για να καμφθούν οι αντιστάσεις της για τη σύμπλευση με τον Αντώνη Σαμαρά καθοριστική ήταν η συμβολή του οικογενειακού της περιβάλλοντος. 
Τόσο ο πατέρας της, Κώστας Μητσοτάκης, όσο και ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης, και σε δεύτερο επίπεδο ο αδελφός της Κυριάκος (ο οποίος επανεξελέγη πρώτος με τη ΝΔ στη Β' Αθήνας), προέτρεπαν όλο το προηγούμενο διάστημα για τη συμμαχία εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητο βήμα τόσο για το δικό της πολιτικό μέλλον όσο και για την αναχαίτιση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Κώστας Μπακογιάννης, μάλιστα, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Καρπενησίου και με τη στήριξη της ΝΔ, εμφανίζεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τη Λεωφόρο Συγγρού για το πλαίσιο συμφωνίας της ΔΗΣΥ. 
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η εκλογική αποτυχία της ΔΗΣΥ, που δεν ξεπέρασε το όριο του 3% για την είσοδό της στη Βουλή, έπαιξε μικρότερο ρόλο για την επαναπροσέγγιση Μπακογιάννη με τη ΝΔ - η ίδια, άλλωστε, είχε σχεδόν συμφωνήσει την περασμένη εβδομάδα την κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές με τη Δράση του Στέφανου Μάνου.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Επιτελικά στελέχη της ΝΔ προεξοφλούσαν χθες ότι εάν κλειδώσει η συμφωνία με τη ΔΗΣΥ, η Ντόρα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του γαλάζιου ψηφοδελτίου Επικρατείας. Κεντρικό ζήτημα των διαβουλεύσεων αποτελεί, προφανώς, και ο αριθμός των συνεργατών της που θα τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις στις περιφερειακές λίστες, ενώ στελέχη της ΔΗΣΥ υποστήριζαν ότι είναι σημαντικό και το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας κάνοντας λόγο για μια «συμμαχία των φιλελεύθερων δυνάμεων που εγγυώνται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τη θέση της στη ζώνη του ευρώ».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Διονύσης Νασόπουλος // Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι που μιλουσαν για οικογενειοκρατία τωρα βαζουν ολη την οικογένεια να παρακαλάει να γυρίσει πίσω.

Ντορα ουτε τη ψήφο σου δεν θα πάρεις.

ΠΟΛΑΝ δεν ψηφίζω.

Αποχή, μπάνιο και παραλία στις 17 του Γενάρη!

Ανώνυμος είπε...

* 17 του Ιούνη!