Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ενωμένη Κεντροδεξιά: Η τώρα ή ποτέ

του Σωτήρη Ξενάκη
Στις κάλπες του ερχόμενου Ιουνίου που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε ,φαίνεται πως θα δούμε για πρώτη φορά ένα νέο δίπολο. Από την μία πλευρά ο χώρος της Κεντροδεξιάς που ...



εκφράζεται κυρίως από την Νέα Δημοκρατία αλλά εμφανίζεται κατακερματισμένος και για το λόγο αυτό, πιο αδύναμός από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

Από την άλλη, η Αριστερά όπως εκφράζεται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σημειώνει διαρκή άνοδο και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο από δυνάμεις που στην αναμέτρηση της 6ης Μαΐου επέλεξαν άλλα κόμματα και σχηματισμούς οι οποίοι κινούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

Αν , κάτι δεν αλλάξει στην πορεία των πραγμάτων τότε είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα των εκλογών να μην απέχει από τις πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δηλαδή, να προκύψει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

Αν κάτι μπορεί να αποτρέψει την πιθανότητα μιας περιπέτειας στα αχαρτογράφητα νερά που θα μας οδηγήσει μια σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας , αυτό είναι μια Κεντροδεξιά ισχυρή, ενωμένη και πολυτασική, όσα κι αυτό δεν αρέσει στους «ταλιμπαν» όλων των τάσεων.

Μια Κεντροδεξιά που κορμός της θα είναι η Νεα Δημοκρατία αλλά θα συσπειρώσει όλα τα στελέχη που τώρα βρίσκονται μακριά είτε γιατί διεγράφησαν για τις απόψεις τους είτε γιατί οι ίδιοι επέλεξαν έναν άλλο δρόμο.

Η Κεντροδεξιά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος που βρέθηκε συσπειρωμένη με στελέχη που κινούνταν από τις παρυφές της κεντροαριστεράς ως τις παρυφές της άκρας δεξιάς κατάφερε να σχηματίσει μεγάλες κοινωνικές πλειοψηφίες και να κατακτήσει εκλογικές νίκες.

Ο χρόνος για να επιτευχθεί αυτή η επανένωση ενόψει της τόσο κρίσιμης αναμέτρησης του Ιουνίου είναι πολύ λίγος πλέον. Και όλοι όσοι μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν πρέπει να το κάνουν τώρα.

Αν για μια ακόμα φορά το «εγώ» υπερκεράσει το «εμείς» στο χώρο της Κεντροδεξιάς, τότε οι εκπλήξεις για όλους όσοι σταθούν ανάξιοι των περιστάσεων θα είναι δυσάρεστες .

Και ενδεχομένως ακόμα χειρότερες για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :