Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η Ντόρα Μπακογιάννη μπροστά σε σταυροδρόμι αποφάσεων

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα. Να κατέβει στις εκλογές με το κόμμα της, την ...


Δημοκρατική Συμμαχία σε συνεργασία με τη Δράση του Στέφανου Μάνου ή να γυρίσει στη Νέα Δημοκρατία και να δώσει την μάχη της, μετέχοντας σε ένα μεγάλο φιλοευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον των δυνάμεων της πτώχευσης και της δραχμής;
Συνήθως η πολιτική προχωρά με γεγονότα. Είναι γεγονός ότι η προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμμαχίας είτε το θέλουμε, είτε όχι, δυστυχώς, απέτυχε να εισέλθει στη Βουλή, μια και η Ντόρα Μπακογιάννη αποφάσισε να τα βάλει με τις δυνάμεις της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, που ως γνωστόν επικράτησαν στις εκλογές. 
Από κει και πέρα ανοίγονται δύο δρόμοι για τη Ντόρα. Να συνεχίσει τον αγώνα μέσω μικρών συμμαχιών προσδοκώντας κάποια στιγμή να μπει στη Βουλή ή να πάει σπίτι της. 
Ποιος όμως μπορεί να φανταστεί στο σπίτι της τη Ντόρα και μακριά από την πολιτική; Να κάνει τί; 
Οπότε η πρώτη επιλογή φάνταζε ελκυστικότερη αν και η συνεργασία με το Μάνο, τίποτα δεν προδικάζει την επιτυχία του εγχειρήματος. 
Στις επόμενες εκλογές θεωρείται ότι τα μικρά κόμματα θα συμπιεστούν επειδή η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, έστω και αριστερή! Ο φόβος της ακυβερνησίας προκαλεί νέα δεδομένα.
Άρα αυτό που μένει στη Ντόρα και φαίνεται επικρατέστερο είναι η μεγάλη επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία, όπου μπαίνει ξανά και δυναμικά στο παιχνίδι, εκεί που έδειχναν ότι όλα τελείωσαν. 
Φυσικά η κίνηση αυτή προσκρούει στην θέληση των χιλιάδων οπαδών της Ντόρας που δεν θα δέχονταν ποτέ να ψηφίσουν Σαμαρά λόγω της προϊστορίας του και της συμπεριφοράς του απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993. 
Τελικά πιστεύω ότι οι οπαδοί της Ντόρας φυσικά και θα ακολουθήσουν [ενδεχομένως να υπάρξουν απώλειες λόγω υπερβολικής αγάπης προς τη Ντόρα(!)] διότι ξέρουν πολύ καλά ότι πολιτική με γινάτι δεν γίνεται! 
Ειδικά όταν η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί σε πεδίο αριστερών πειραματισμών όπου «το χρήμα δεν έχει πατρίδα», «δεν έχει σημασία αν θα έχουμε δραχμή ή ευρώ», «πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδιοκτησία του χρήματος» και άλλες αποτυχημένες και επικίνδυνες ουτοπίες! 
Φυσικά και θα ακολουθήσουμε τη Ντόρα Μπακογιάννη στην οποιαδήποτε απόφασή της γιατί θα ήταν λάθος να εγκαταλείψουμε τον αγώνα στη μέση του δρόμου και με την απομόνωση της χώρας προ των πυλών! Τα προσωπικά τα κοιτάμε αργότερα!

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Άμα δεν παραιτηθεί ο Σαμαράς εγώ ΝΔ δεν ψηφίζω. Προτιμώ να απέχω απο τις εκλογές.