Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μπαρόζο: «Δεν υπάρχει λιγότερο οδυνηρή εναλλακτική λύση για την Ελλάδα»

«Ο ελληνικός λαός, πριν αποφασίσει, θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος σε ό,τι αφορά τις λύσεις που θα δώσει. Θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι οι εκλογές αυτές είναι ιστορικές και αφορούν το μέλλον του. Είναι σημαντικό, οι ...


Έλληνες ψηφοφόροι να αποφασίσουν, σε πλήρη γνώση των επιπτώσεων της απόφασής τους». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της Επιτροπής για την ανάπτυξη στην ΕΕ.

Ειδικότερα, αναφερόμενος, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να συγκροτηθεί κυβέρνηση. «Τιμώ και επαινώ το έργο του και τη δέσμευσή του να αναζητήσει λύση» δήλωσε ο Ζ. Μπαρόζο, σχολιάζοντας ότι σε μία δημοκρατία, όταν υπάρχει αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης, είναι φυσικό να οδηγούμαστε σε νέες εκλογές.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. «Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό κράτος της ΕΕ. Θέλουμε να παραμείνει μέλος της ΕΕ και του ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή έχει εργαστεί άοκνα προς αυτό τον σκοπό και θα συνεχίσει να το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :