Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει από το ευρώ, αν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πρόσθεσε και τη δική του φωνή στις προειδοποιήσεις ότι η Ελλάδα μπορεί να αναγκαστεί να εξέλθει από το ευρώ αν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τα ...


άλλα μέλη της νομισματικής ένωσης. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24 την Πέμπτη, ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι «σέβομαι την Ελληνική δημοκρατία και φυσικά την Ελληνική Βουλή, αλλά πρέπει να σέβομαι επίσης τα άλλα 16 Κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα».

Φυσικά, είπε, «οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και αν δεν γίνονται σεβαστές αυτό σημαίνει ότι οι όροι δεν εξακολουθούν να ισχύουν για μια χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες (της)».

Κληθείς να πει κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να αναγκαστεί να εξέλθει από το κοινό νόμισμα, ο κ. Μπαρόζο είπε ότι κανένα μέλος οποιουδήποτε οργανισμού δεν μπορεί να συνεχίσει αν δεν τηρεί τους συμφωνηθέντες κανόνες.

«Κοιτάξτε, αν ένα μέλος ενός συλλόγου - δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένη χώρα – αλλά αν ένα μέλος ενός συλλόγου δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να φύγει από το σύλλογο και αυτό ισχύει για οποιοδήποτε οργανισμό ή θεσμό ή έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :