Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο Βενιζέλος διαλύει το ΠΑΣΟΚ

Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ...


συγκροτήσει ειδική επιτροπή για τη διοργάνωση του συνεδρίου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2012.
«Δεν υπάρχουν πλέον όργανα, διαλύονται όλα. Υπάρχει μόνο ο πρόεδρος» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «δεν μιλάω ούτε για ανασυγκρότηση ούτε για επανίδρυση. Μιλάω για αναγέννηση. Να επιστρέψουμε στη μήτρα της παράταξης.»

Στην τοποθέτηση του ο κ. Βενιζέλος, ανέλυσε την κατάσταση της χώρας λέγοντας ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί η διάλυση των πάντων, και προχώρησε για πρώτη φορά σε γενναία αυτοκριτική.

Μίλησε για τα θετικά που προσέφερε διαχρονικά η παράταξη στη χώρα, αναγνώρισε όμως και τις γενικότερες ευθύνες της, τη νοοτροπία του κρατισμού και της πελατειακής λογικής που καλλιέργησε.

«Η παράταξη ηττήθηκε εδώ και καιρό από αυτή τη λογική να απομυζούμε το κράτος, και ενώ το κράτος δεν υπάρχει πια κάποιοι υπόσχονται να συνεχιστεί η απομύζησή του. Όταν το αντιληφθεί αυτό η κοινωνία θα γίνει μακελειό» προειδοποίησε.

Αναφέρθηκε και η περίπτωση του Α.Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι η υπόθεση είναι η επιτομή της σήψης ενός ολόκληρου συστήματος.

Το μόνο όργανο που θα λειτουργεί το επόμενο διάστημα είναι η εθνική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου -στην οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα και άλλα στελέχη- η οποία θα επιλέξει μια ολιγομελή γραμματεία.

«Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ θα πάει σε βάθος. Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι 30 ετών» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :