Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η συνέντευξη τύπου της Ντόρας Μπακογιάννη για τις εκλογές [video]

Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν λύσεις και όχι διαπιστώσεις, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι. Η πρόεδρος της ...


Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε «αδιόρθωτους» τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ για τα υπόλοιπα κόμματα είπε πως «προτείνουν τρελά πράγματα και κάνουν τους τζάμπα παλικαράδες».

Στις 6 Μαΐου κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας, είπε και κατηγόρησε αρκετές πολιτικές δυνάμεις ότι ταΐζουν το λαό με ψέματα.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το πρώτο ευρώ από την ΑΟΖ για τους Κυπρίους θα έρθει το 2016, ότι ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης χαρακτήρισε την Ελλάδα σε κατάσταση απόλυτης χρεοκοπίας και ότι οι Ρώσοι δάνεισαν τους αδερφούς τους Λευκορώσους παίρνοντας την εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

«Αν έχουμε από τη μία πλευρά μια κυβέρνηση δύο αδιόρθωτων -Σαμαράς, Βενιζέλος- και από την άλλη Καμένο, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ με 120- 130 βουλευτές, θα είναι κόλαση» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και ζήτησε την ψήφο των πολιτών.

Σε ερώτηση για την έκθεση Μπαρόζο που ζητά νέες περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα απάντησε πως κάνει λάθος ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Αν ο κ. Μπαρόζο είχε δίκιο η Βουλγαρία θα είχε πνιγεί στις επενδύσεις» εξήγησε και αμφισβήτησε τα περί επαναδιαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές, υπενθυμίζοντας πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν υπογράψει και ψηφίσει στη Βουλή τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη πενταετία.

Επίσης είπε ότι είναι ανάξιος οποιουδήποτε σχολιασμού ο χαρακτηρισμός «σωσίβιο του ΠΑΣΟΚ» που απέδωσε εμμέσως και στη Δημοκρατική Συμμαχία ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ για το θέμα της συνεργασίας της με τον κ. Μάνο είπε πως το ζήτημα για την ίδια έκλεισε και δεν πρόκειται να μπει σε αντιδικία με κανέναν.

Συμπλήρωσε πάντως ότι το κόμμα της είναι το μόνο που στηρίζει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και σύμφωνα με όλες τις σοβαρές εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι σταθερά μέσα στη Βουλή.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα τίθεται ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :