Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο δρόμος της εξόδου από την κρίση χρειάζεται ειλικρίνεια!

της Έφης Καλαντζή*
Ο δρόμος της εξόδου από την κρίση χρειάζεται ειλικρίνεια, πίστη στις μεταρρυθμίσεις και καθαρό σχέδιο όπως αυτός της Δημοκρατικής Συμμαχίας. που έχει γίνει αποδεκτό από τους ...


Ευρωπαίους εταίρους μας.
Ένα πρόγραμμα που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές αλλαγές είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από την κρίση, σαν το σχέδιο «Ελλάδα 2020», που παρουσίασαν (02/04/2012) ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ALDE) και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ, η Ντ. Μπακογιάννη και ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Η «Ελλάδα 2020», που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, είναι μια ρεαλιστική ατζέντα που απαντάει στα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου και περιλαμβάνει πέντε βασικούς άξονες:
  1. Να συνεχιστεί η στήριξη για ταχύτερες, ευρύτερες και βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
  2. Να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Αναπτυξιακής Ενίσχυσης (Growth Enhancement Fund) - παρόμοιο με το Σχέδιο Μάρσαλ - το οποίο θα σπάσει το φαύλο κύκλο της αποεπένδυσης, θα βελτιώσει τη ρευστότητα της οικονομίας και θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη.
  3. Να στηριχθεί η οικονομία με μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις, βελτίωση του βαθμού ευκολίας για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενίσχυση της ελκυστικότητας των επενδύσεων και δημιουργία συνθηκών εμπιστοσύνης στην αγορά.
  4. Να εφαρμοστεί το Σχέδιο >, ένα adhoc σχέδιο στήριξης από την ΕΕ για τη βελτίωση του θεσμικού σχεδιασμού και της παραγωγικότητας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
  5. Να δημιουργηθεί νέα διάρθρωση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Ελλάδα 2020».
Η Έφη Καλαντζή είναι υποψήφια Βουλευτής Α' Αθηνών για την Δημοκρατική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια :