Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Κάντε τον Τσίπρα, για ένα μήνα πρωθυπουργό !

Τη ρήση - απαίτηση του ελληναρά "μωρέ, κάντε με, για μια μέρα πρωθυπουργό και θα σας δείξω εγώ !...", την έχουμε ακούσει αρκετές φορές, από ...


διάφορους καβαλημένους τύπους, που νομίζουν, πως τα ξέρουν όλα και μπορούν να τα κάνουν όλα.
Θα το παραφράσω κι αυτό και θα πω : "βρε κάντε τον για ένα μήνα πρωθυπουργό, να δει τι εστί βερίκοκο !". Ο λόγος για τον Τσίπρα, που μετέτρεψε το ΣΥΡΙΖΑ σε δύναμη ...εξουσίας !
Τον φαντάζεστε να διακόπτει το δανειακό πρόγραμμα και να λέει στους συνταξιούχους, τους υπαλλήλους, τους προμηθευτές, στα νοσοκομεία, τα σχολεία και σ΄ όλο το δημόσιο τομέα, πως "λεφτά δεν υπάρχουν για να πληρωθείτε, κάντε υπομονή, για να δούμε τι θα κάνουμε !...".
Φαντάζεστε τον υπουργό οικονομικών Κοράκη ή Βαρουφάκη, (αν προτιμάτε...), να λέει στους ευρωπαίους και στο ΔΝΤ, "βάλτε το μνημόνιο στο κώλο σας" και να εξαγγέλλει τον μηδενισμό του χρέους ;
Φέρνετε στο μυαλό σας τα "αγανακτισμένα πλήθη", ν΄ αλαλάζουν στο Σύνταγμα βγάζοντας ουρανομήκεις κραυγές για την απελευθέρωση της Ελλάδας και στήνοντας χορούς και πανηγύρια, τη συνοδεία γκρουπούσκουλων μουσικών και του Λάκη Λαζόπουλου άδοντος ;

Τα συνθήματα "φταίνε οι άλλοι" και "η Ελλάδα ελεύθερη", θα δώσουν και θα πάρουν τις πρώτες ημέρες, θα εξακολουθήσουν αποδεκτά, την πρώτη εβδομάδα, υποφερτά τη δεύτερη, από την τρίτη και μετά, μάλλον, θα έχουν δύσκολη μεταχείριση.

Στο τέλος του μήνα τα συνθήματα των "αγανακτισμένων" θα απευθύνονται στην ...απελευθερωτική κυβέρνηση και θα ζητάνε τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Τότε είναι που ο πρωθυπουργός Αλέξης, στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, σε ένδειξη ταπεινότητας, θα εξακολουθεί να συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου κι όχι στο Μαξίμου, θα βάλει το μεγάλο ερώτημα : "και τώρα τι κάνουμε ?..."
Στα χέρια του θάχει το χαρτί του προοδευτικού αντιΣαχινίδη, που θα λέει, με μεγάλα γράμματα : χρειαζόμαστε, άμεσα, τόσα δισεκατομμύρια Ευρώ !

΄Οταν οι σύντροφοι των συνιστωσών θα εμβαθύνουν στις περισπούδαστες αναλύσεις τους και ο υπουργός. παρά τον πρωθυπουργό, Λαφαζάνης θα περιγράφει το πως θα κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και το πως θα κατασχεθούν οι καταθέσεις των ...πλούσιων, για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες, ο Αλέξης θα περιφέρει τη σκέψη του αλλού, ψάχνοντας δρόμους διαφυγής και ψελλίζοντας, με βλέμμα απλανές, το παροιμιώδες "τι τόθελε η αλεπού το παζάρι ?...". 

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Το τρομοκρατικό "επιχειρημα" περι μισθών και συντάξεων έχει καταρρευσει. Παραμενει στο μυαλό Τροικανών, μνημονιακών και ΣΕΒ που ονειρευονται τη βουλγαροποίηση της Ελλάδας.