@periodiko tweets

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Ανελέητος πόλεμος ΝΔ - Καμμένου

Με... λασποπόλεμο στο Διαδίκτυο και στην αρένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) μαίνεται ο πόλεμος ΝΔ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε μια ...


χρονική στιγμή που η «γαλάζια» βάση είναι αποσυσπειρωμένη και διαμορφώνονται συνθήκες απενοχοποίησης της ψήφου στον κ. Π. Καμμένο. 
Η δημοσκοπική και πολιτική πίεση που ασκεί ο κ. Καμμένος έχει σημάνει συναγερμό στο σύστημα εξουσίας της ΝΔ και η εντολή είναι: «εξαφανίστε τον», αν και υπάρχουν και διαφορετικές εισηγήσεις ώστε να μην τον αναγάγουν σε βασικό αντίπαλο. 
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς μίλησε για «κομματίδια» που δεν έχουν αρχές, ιδεολογία και πρόγραμμα, στη ΝΔ λένε ότι είναι πρόβλημα η δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα Καμμένου. 
Ως εκ τούτου ενεργοποιήθηκαν ετερόκλητες δυνάμεις στη ΝΔ και ήδη στη... λασπομαχία πρωταγωνιστούν και στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, όπως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ. Μουρούτης.
Οι επιτελείς του κ. Σαμαρά μιλούν για στοχευμένο κατακερματισμό της Κεντροδεξιάς και λένε ότι μοναδικός στόχος του κόμματος Καμμένου είναι να μην κυβερνήσει η ΝΔ. Η κριτική είναι σκληρή: πρόκειται για ανεύθυνο μόρφωμα, με παρωχημένο, λαϊκίστικο λόγο, που μιλά με γενικότητες και κοινότοπα συνθήματα.

Ο πόλεμος είναι ανελέητος και εσχάτως επιστρατεύτηκαν και στελέχη της λαϊκής Δεξιάς στη Β' Αθηνών. Στη μάχη μπήκαν με ενεργό ρόλο οι κκ. Γερ. Γιακουμάτος και Αδ. Γεωργιάδης (μίλησε για «καραγκιόζηδες»), ενώ ως και ο πρώην βουλευτής κ. Απ. Ανδρεουλάκος (σκληρός δεξιός με απήχηση και στο φιλοβασιλικό ακροατήριο) ανακλήθηκε από την... πολιτική εφεδρεία για να είναι υποψήφιος. Αντίθετα άλλοι, όπως ο κ. Μ. Χαρακόπουλος, επιλέγουν την πολιτική κριτική θυμίζοντας ότι ο κ. Καμμένος ήταν υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και τότε δεν μιλούσε.

Για «ντόπερμαν» που έχουν χάσει τον έλεγχο και είναι σε πανικό μιλά ο κ. Ι. Μανώλης, βασικός σύμμαχος του κ. Καμμένου, για να απαντήσει ο κ. Γιακουμάτος: «Τέτοια φίδια έτρεφε στον κόρφο της η ΝΔ. Γι' αυτό έφθασε εδώ που έφθασε».

Ως και την περίοδο του Χρηματιστηρίου χρησιμοποίησαν ως όπλο κατά του κ. Καμμένου, λέγοντας ότι κέρδισε πολλά, για να απαντήσει ο ίδιος: «Οι συγκυβερνώντες ΠαΣοΚ - Σαμαράς άνοιξαν τις μαύρες σακούλες της Siemens για να αντιμετωπίσουν με λάσπη το τσουνάμι που θα σαρώσει τους υπηρέτες του μνημονίου».

Σε πολλά ηγετικά στελέχη της ΝΔ το άγχος αρχίζει και μεταβάλλεται σε φόβο υπερκάλυψης του δεξιού λόγου από τον «λαϊκιστή», κατά συνεργάτες του κ. Σαμαρά, κ. Καμμένο, ο οποίος όμως έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται με άνεση στα λαϊκά κυρίως στρώματα των αστικών περιοχών που έχουν πληγεί από το μνημόνιο.

«Η διαπλοκή πήρε το όπλο της! Το δίδυμο Βενιζέλου - Καμμένου δεν θέλει αυτοδύναμη τη ΝΔ. Απροκάλυπτα ο κ. Καμμένος με θράσος ταυτίζει την παράταξή μας με το καταστροφικό ΠαΣοΚ» αντεπιτίθεται ο κ. Μουρούτης, ανεβάζοντας αντιπολιτευτικές στροφές και χαρακτηρίζει τους Ανεξάρτητους δεκανίκι του ΠαΣοΚ.

Στον χορό μπήκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης που είχε άλλη άποψη και τους χαρακτήρισε «παράρτημα» της ΝΔ για να του απαντήσει ο κ. Καμμένος:«Παραρτήματα είναι εκείνα που ψήφισαν το μνημόνιο».

Και μέσα σε αυτή τη λασπομαχία ξαφνικά προέκυψε και ζήτημα μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ και Ανεξάρτητων, κάτι που διέψευσαν οι κκ. Χρ. Ζώης και Κ. Μαρκόπουλος (γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού) που συμμάχησαν με τον κ. Καμμένο.

Η πρόβλεψη του κ. Δ. Σταμάτη (βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας) ότι ο κ. Σαμαράς «θα πέσει το βράδυ των εκλογών» έδωσε λαβή στον κ. Μουρούτη να επιτεθεί με τη φράση: «Το σχέδιο των Καμμένων αποκαλύπτεται»!

Τα ψηφοδέλτια ετοιμάζουν οι κκ. Ζώης, Σταμάτης και Ι. Κουράκος (πρώην βουλευτής και κουμπάρος του πρώην γραμματέα της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτη που προσχώρησε προ ημερών), ενώ ο κ. Μαρκόπουλος τελειώνει το ιδεολογικό πλαίσιο, με βάση το οποίο το κόμμα κινείται στα όρια του ευρωσκεπτικισμού εντός ΕΕ.

Αν και είχαν προχωρήσει οι συζητήσεις για συμμαχία με το Αρμα Πολιτών, ο πρόεδρός του κ. Ι. Δημαράς το διέψευσε και υπεραμύνθηκε ενός αντιμνημονιακού κεντροαριστερού μετώπου, ενώ ορισμένοι θεωρούν πολύ καλή μια συμμαχία με τον πρώην υπουργό κ. Στ. Παπαθεμελή.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει να είναι παρών στην πολιτική
Η «χρυσή εφεδρεία» λέγεται Σταύρος Δήμας
«Υπάρχει ζωή και μετά την πολιτική» επιμένει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Δήμας που αιφνιδίασε προ ημερών με τη δημόσια παραδοχή του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Οσοι συνομιλούν μαζί του ανοικτά, ειλικρινά και χωρίς ιδιοτελείς σκέψεις, γνώριζαν από καιρό τις απόψεις του, αν και στην ηγετική ομάδα της ΝΔ ξαφνιάστηκαν από τον χρόνο δημοσιοποίησης της απόφασής του και κυρίως από το βήμα (Κοινοβουλευτική Επιτροπή) που έγινε.

Ο ίδιος λέει συχνά σε συνομιλητές του ότι «δεν χρειάζεται να είσαι στη Βουλή για να συμμετέχεις στην πολιτική» και εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε ωριμάσει η σκέψη να μην είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Προ ημερών είχε πει σε χαλαρό ύφος ότι «στη νέα Βουλή θα είναι ένας Δήμας». Εννοούσε τον γιο του Χρήστο, ένα νέο παιδί που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, με καλές σπουδές και πολιτική άποψη, που θα είναι υποψήφιος στην Κόρινθο, ξεκινώντας από την αρχή, αφού ο πατέρας του τα τελευταία χρόνια δεν συμμετείχε στις εκλογές.

«Είναι ωραία να είσαι ανεξάρτητος και αυτόνομος» αστειεύεται και αφού συμπληρώνει«δεν επιδιώκω ρόλο», ξεκαθαρίζει προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι θα βοηθήσει τον κ.Αντ. Σαμαρά στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εκλογές και την αυτοδυναμία.

Η μη συμμετοχή του κ. Δήμα δεν σημαίνει ότι αποκλείεται σε μελλοντική κυβέρνηση είτε υπό τον κ. Σαμαρά είτε σε άλλο διακομματικό σχήμα να είναι εξωκοινοβουλευτικός υπουργός. Απεναντίας, είναι από τα σοβαρά, έμπειρα και μετριοπαθή στελέχη που εμπιστεύεται ο κ. Σαμαράς και ενδεχομένως να παραμείνει στο πόστο του.

Για πολλούς χαρακτηρίζεται «χρυσή εφεδρεία» για την επόμενη ημέρα και ειδικά στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία και υπάρξει διχογνωμία για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Για αρκετούς στη ΝΔ θα ήταν η ιδανική επιλογή ως ένα ισχυρό πολιτικό πρόσωπο, ώστε να αποτραπεί η παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου ενός τεχνοκράτη, ενώ άλλοι βλέπουν το 2015 και την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΛΑΟΣ: με όπλο τη «φράου» Τσακάλου
Με όπλο την κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, πρώην γραμματέα του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens κ. Μ. Χριστοφοράκου, επιχειρεί να αντεπιτεθεί ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που είναι σε μετωπικό πόλεμο με τη Χρυσή Αυγή, την οποία αποκαλεί ναζιστική, φασιστική ως και σατανιστική οργάνωση και θυμίζει τη σχέση του αρχηγού της κ. Ν. Μιχαλολιάκου με την ΕΠΕΝ, αποκαλύπτει, δείχνοντας ότι είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει πολιτικά»: «Θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη σε περαιτέρω αποκαλύψεις.Χρειάζομαι ένα “οπλοστάσιο” και νομίζω το εξασφάλισα».
του Άρη Ραβανού // ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Με χωριζει ιδεολογικο χαος με τον Καμμενο αλλα τουλαχιστον τον σεβομαι γιατι εμεινε σταθερος στις αποψεις του και εφυγε επειδη δεν ηθελε να υπερασπιζεται τις κολοτουμπες του αρχηγου του. Δεν γινεται να διωχνεις τη Ντορα επειδη ψηφιζει το πρωτο μνημονιο και μετα να διωχνεις 21 βουλευτες επειδη δεν ψηφιζουν το 2ο μνημονιο. Δεν γινεται οσο ειναι η Ντορα, ο Καμμενος και οι αλλοι βουλευτες στο κομμα να τους υπερασπιζεσαι, και μολις φευγουν απο το κομμα να τους λασπολογεις περισσοτερο και απο το Πασοκ.

Ο Σαμαρας ειναι λιγος και στην απελπισια του λειτουργει σαν ο χειροτερος γκεμπελισκος. Του αξιζει να τιμωρηθει στις καλπες.

Ανώνυμος είπε...

Ξαναεφεραν βλέπω τον ακροδεξιό Ανδρεουλάκο στη ΝΝΔ. Συγχαρητήρια ρε Πολανιτες! Αντε σας εύχομαι να πάρετε και τον ναζιστή πλευρη.