Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Στης Ντόρας την ποδιά σφάζονται παλικάρια! Απορίες σχετικά με την πολεμική που δέχεται η πρόεδρος της Συμμαχίας

Σας έχω πει και παλιότερα, ότι είμαι μικρό παιδί και έχω απορίες. Αναρωτιέμαι λοιπόν: 
Αφού η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη εμφανίζεται με ...


χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, γιατί έχουν βαλθεί κάποιοι με κινήσεις στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο να την εξαφανίσουν;
Τη μια έχουμε παρεμβάσεις της, κατά τα λοιπά, αδέκαστης Δικαιοσύνης την πρώτη ημέρα έναρξης του προεκλογικού αγώνα που ζητούν την άρση της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του πόθεν έσχες του συζύγου της, συμπτωματικά την ημέρα που έστειλε εξώδικο στο υπουργείο Εσωτερικών για τον αντισυνταγματικό νόμο που αφορά στη χρηματοδότη με 30 εκατομμύρια ευρώ, κάτω από το τραπέζι ουσιαστικά, των δύο μεγάλων κομμάτων.
Την άλλη έχουμε αποχωρήσεις «κορυφαίων» στελεχών, όπως της κυρίας Κόλλια, που μόλις ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας ανακάλυψαν (sic) ότι δεν τους ταιριάζει η Δημοκρατική Συμμαχία και επέστρεψαν στη νέα ΝΔ του Σαμαρά την οποία μέχρι χθες επέκριναν.
Και την παράλλη στελέχη της διευρυμένης Πολιτικής Άνοιξης του κ. Σαμαρά, διαρρέουν ότι τάχα η Ντόρα δεν θα κατέβει στις εκλογές γιατί έκλεισε συμφωνία μαζί του για να πάει Επίτροπος στην ΕΕ.
Μόνο που δεν άκουσαν καλά την περίφημη ρήση της Ντόρας. Είχε πει ότι θα συνεργαστεί ακόμα και με τον διάβολο για να σώσει την Ελλάδα. Άκουσαν στην κάτω Συγγρού διάβολο και χάρηκαν και άρχισαν να διαρρέουν τα περί συνεργασιών με τον Σαμαρά. Δεν είχαν ακούσει προφανώς και το υπόλοιπο «…για να σώσω την Ελλάδα».
Όμως όλη αυτή η πολεμική είναι μεγάλη για κόμμα του 2% ή 2,5%.
Και αναρωτιέμαι, ως παιδί που είμαι:
Βρε μπας και μας δουλεύουν οι δημοσκόποι;
Μήπως τα ποσοστά της Ντόρας είναι μεγαλύτερα από εκείνα που βγάζουν προς τα έξω τα καλόπαιδα οι δημοσκόποι; Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες οι εν λόγω κύριοι περιδιαβαίνουν τα κανάλια και αποκαλύπτουν πόσο δύσκολη είναι η δουλειά τους αφού για να συγκεντρώσουν ένα δείγμα 1000 ή 1.200 απαντήσεων αναγκάζονται πλέον να κάνουν πάνω από 10.000 τηλέφωνα. Δηλαδή παραδέχονται ότι στις δημοσκοπήσεις τους απαντά ένας στους δέκα. Και κυρίως αυτοί που απαντούν είναι οι κομματικοί στρατοί.
Το ερώτημα είναι απλό:
Οι υπόλοιποι εννέα που δεν απαντούν γιατί προφανώς θεωρούν τους δημοσκόπους μέρος του συστήματος που οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή, τι θα ψηφίσουν; Πώς ανιχνεύεται η ψήφος τους; Είναι απλά οργισμένοι και αγανακτισμένοι πολίτες; Αν ήταν μόνο αυτό, θα είχαν βγει ήδη στα κεραμίδια μαζί με τους άλλους αγανακτισμένους του Καμένου, του Τσίπρα κλπ. Μήπως είναι εκτός από αγανακτισμένοι και σκεπτόμενοι; Μήπως είναι μετριοπαθείς Έλληνες της λογικής που θέλουν το ευρώ και την Ευρώπη, έχουν σιχαθεί το σύστημα και αγωνιούν για το αύριο; Μήπως αυτό που θα τους ξαναφέρει στην πολιτική θα είναι οι προτάσεις για έξοδο από την κρίση και όχι οι κραυγές και οι καταγγελίες ;
Αχ!!! Πολλές απορίες έχω θα μου πείτε αλλά αναρωτιέμαι, αν μέσα σε αυτό το μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων που δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις, αν μέσα σε αυτή τη σιωπηρή πλειοψηφία (9 στους 10), οι δημοσκόποι θεωρούν ότι μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι που θα ψηφίσουν Δημοκρατική Συμμαχία, μιας και είναι το μόνο, μέχρι στιγμής, κόμμα που έχει καταθέσει υπεύθυνες προτάσεις για έξοδο από την κρίση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Λέω μήπως;

Δεν υπάρχουν σχόλια :