Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Η Τρόικα προτείνει νομιμοποίηση στο «φακελάκι»

Ριζικές αλλαγές στην οργάνωση του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα με προτάσεις για ένταξη όλων των πολιτών στοην ΕΟΠΥΥ, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αλλαγή του συστήματος αμοιβών των γιατρών, ώστε να νομιμοποιηθεί το «φακελάκι» και να ...


περιοριστούν οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία, υποδεικνύει η τρόικα στην κυβέρνηση, στην έκθεση της «τεχνικής βοήθειας για την υγειονομική περίθαλψη», με την επωνυμία Σχέδιο Carone.

Ουσιαστικά η τρόικα εισηγείται να υπάρξει ένας συμβιβασμός συμφερόντων μεταξύ όλων των κρίκων της αλυσίδας της Υγείας (χωρίς να κοπούν οι αμοιβές και τα δώρα των γιατρών). Προτείνει, δε, στην κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από τη Σουηδία, η οποία έχει πρόσφατα θεσμοθετήσει έναν τέτοιο κώδικα.

Ειδικότερα, για να μειωθούν οι λίστες αναμονής ειδικά στα χειρουργία, προτείνεται να επανεξεταστεί το σύστημα αμοιβής των γιατρών και να ενσωματωθεί σε αυτήν η συμμετοχή του ιδιώτη (φακελάκι) προκειμένου να νομιμοποιηθεί η συναλλαγή και εν τέλει να φορολογείται και ο γιατρός για το σύνολο των εισοδημάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :