Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ο Σαμαράς τάζει λαγούς με πετραχήλια ...!

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια... 
Από τη μια πλευρά απειλεί με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και από ...


την άλλη θέτει προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Παράλληλα, προσπαθεί να επαναφέρει το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και να παρουσιάσει «νέο Ζάππειο».
Τέλος, τα πλήγματα που δέχεται από τα μικρότερα κόμματα της γαλάζιας πολυκατοικίας είναι αλλεπάλληλα και πολλαπλά και έχουν καθηλώσει τη ναυαρχίδα της Δεξιάς παράταξης σε αβαθή νερά. ..
 Πρώτο βέλος στη φαρέτρα του Σαμαρά, πάντως, φαίνεται να είναι η επιχείρηση της «πόλωσης», με σκοπό να αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσης των οπαδών του κόμματός του.
Η εγκατάλειψη του μεσαίου χώρου σε συνάρτηση με την μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς πονοκεφαλιάζουν τα κορυφαία στελέχη της παράταξης που δεν κρύβουν ότι το τρένο έχει μάλλον χαθεί.

Κολλημένος σε παλιότερες πολιτικές πρακτικές καταφεύγει σε υποσχέσεις - εξαγγελίες που δεν είναι παρά επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Επικαλείται μια σειρά μέτρων ανακούφισης για τον λαό για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.
Μέτρα όπως επιστροφή χρημάτων στους χαμηλοσυνταξιούχους, στήριξη των Σωμάτων Ασφάλειας και των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, επίλυση των προβλημάτων των μικροομολογιούχων, επαναδιαπραγμάτευση του βασικού μισθού κ.λπ.).
 Δεν μας λέει όμως που θα εξοικονομήσει πόρους, καθώς το κόστος των παραπάνω μέτρων υπερβαίνει τα 7 δισ. Ευρώ

http://www.tokarfi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :