Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξη των ανέργων

του Γιώργου Κοντογιάννη
Η κατάσταση όσον αφορά στην απασχόληση και τον αριθμό των ανέργων είναι δραματική.
Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν οδηγήσει σε τέλμα την ...



οικονομική δραστηριότητα και τους πολίτες στην εξαθλίωση, στερώντας τους ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματά τους, που δεν είναι άλλο από αυτό της εργασίας.
Είναι πλέον αποδεκτό από όλους πως η ύφεση δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και πως η μόνη λύση για έξοδο από την κρίση είναι η ανάπτυξη, η οποία εκτός των άλλων σημαίνει τη λήψη μέτρων που θα τονώσουν την αγορά και τον ιδιωτικό τομέα, θα διατηρήσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις, ειδικά σε τομείς οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.
Υπό αυτό το πρίσμα, Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών Γιώργος Κοντογιάννης έχει καταθέσει σειρά προτάσεων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της απασχόλησης και της στήριξη των ανέργων.

·         Nα ενεργοποιηθούν προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης μέσω του ΕΣΠΑ.
·         Nα προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του κράτους και της παρέμβασής του στην οικονομία.
·         Να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας, μέσω της άρσης των αντικινήτρων που εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων (γραφειοκρατία, υψηλή φορολογία κ,.α) και να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας.
·         Να επιδοτείται η εργασία και όχι η ανεργία, με μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω από 30 ετών.
·         Να επιδοτηθούν μη ελκυστικές θέσεις εργασίας, που καλύπτονται από μαύρη εργασία (κυρίως λαθρομετανάστες) & συμβάσεις ορισμένου χρόνου με μειωμένες αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και μακροχρόνια άνεργους.
·         Να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία για τη «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία.
·         Να απελευθερωθεί η αγορά εργασίας.
·         Όχι μόνο επανακατάρτιση  στους ανέργους αλλά και παροχή νέας γνώσης στους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες. Κουπόνια κατάρτισης για όλους τους παραγωγικούς ανθρώπους στη χώρα.
·         Όσοι τίθενται εκτός εργασίας, παράλληλα με τα προγράμματα επανακατάρτισης, να λαμβάνουν ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η οποία θα μειώνεται σταδιακά.
·         Να στηριχθούν ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και  οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, με ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ.
·         Να αρθούν αδικίες όπως αυτή σε βάρος των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 και των μακροχρόνια άνεργων, που αποκλείονται από τους καταλόγους για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στους φορείς παροχής υγείας.
·         Να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων
σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατικές ή κοινοτικές επιδοτήσεις
και διακόπτουν τη λειτουργία τους. 


1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων για την ζωή και την αξιοπρέπεια

Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες της Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα της Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης των συντρόφων να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά με τον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από την Τρίτη 17/4 ξεκίνησαν απεργία πείνας και τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος.
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ