Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καταρτίστηκαν για να διαχειριστεί η ηγεσία την επομένη των εκλογών!

Εντάσεις και ισχυρές δόσεις εσωστρέφειας προκαλούν σε αρκετούς νομούς της χώρας τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας με τους «αποκλεισμούς» στελεχών, σε μια ...


περίοδο που δεν αυξάνεται η συσπείρωση του κόμματος και δεν παρατηρείται προσέλκυση ψηφοφόρων τόσο δεξιών, όσο και από άλλους χώρους.

Η επιλογή που έγινε δείχνει καθαρά πως οι λίστες καταρτίστηκαν για να διαχειριστεί η ηγεσία την επόμενη ημέρα των εκλογών, ώστε να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, όσο το δυνατόν πιο αφοσιωμένη στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά (θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Μαγνησία) με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το παρασκήνιο ήταν έντονο και καταγράφηκαν πολλές στιγμές έντασης και διαμαρτυριών από τους… «κομμένους» που είχαν «εκτεθεί» δημόσια εδώ και πάρα πολύ μεγάλο διάστημα.
Κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή έγραφαν και έσβηναν ονόματα στις λίστες και σε πολλούς νομούς επιλέχθηκαν πρόσωπα που αιφνιδίασαν τοπικά στελέχη, αφού και παρουσία στην τοπική ζωή δεν είχαν, και χαρακτηρίζονται…«ουρανοκατέβατοι», όπως έλεγε γνωστό στέλεχος.

Οι καραμπόλες ήταν πολλές, όπως και εμπλοκές και χαρακτηριστικό στοιχείο της προβληματικής διαχείρισης είναι το γεγονός ότι αν και οι τελικές λίστες είχαν από νωρίς το μεσημέρι την έγκριση του προέδρου της Ν.Δ. απαιτήθηκαν περισσότερες από έξι ώρες για να ανακοινωθούν επίσημα.

Η ελλιπής προετοιμασία και η ασυνεννοησία και η προχειρότητα ήταν ενδεικτική μεταξύ του κεντρικού κομματικού συστήματος, των τοπικών οργανώσεων και των υποψηφίων. Μάλιστα, την ύστατη στιγμή τηλεφωνούσαν σε όσους το κόμμα κεντρικά είχε δώσει διαβεβαίωση πως θα είναι υποψήφιοι για να τους ενημερώσει πως τελικά θα είναι εκτός.


Δεν υπάρχουν σχόλια :