Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ανοικτή Επιστολή του Λευτέρη Αυγενάκη

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,
Η πατρίδα μας βιώνει μία τόσο βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, που δεν μπορούσαμε καν να τη διανοηθούμε πριν από μόλις 3 χρόνια. Οι ευθύνες του ...


πολιτικού συστήματος για αυτή τη κατάσταση είναι αναμφίβολα μεγάλες. Η κοινωνία είναι βέβαιο ότι θα τις αποδώσει με τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η χώρα μας διασύρθηκε στο εξωτερικό, πληγώθηκε το ελληνικό φιλότιμο. Μισθολογικές περικοπές, λουκέτα, ανεργία, εξαθλίωση. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα της Ελλάδας της κρίσης. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνουμε όμηροι αυτής της πραγματικότητας. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε το ξεπέρασμα αυτής της κρίσης με αποφασιστικότητα, με δυναμισμό και με πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητες του ελληνικού λαού.

Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν επένδυσε στον λαϊκισμό. Ασκεί πολιτική με σοβαρότητα, μέτρο και ευθύνη. Ανοίξαμε τη συζήτηση για το πολιτικό χρήμα, «το κόστος της Δημοκρατίας μας». Ζητήσαμε πραγματικές μειώσεις στις κομματικές επιχορηγήσεις. Δεν φοβηθήκαμε να μιλήσουμε για μείωση του αριθμού των Βουλευτών, αλλά και κατάργηση της Βουλευτικής ασυλίας.

Στην κοινοβουλευτική μου πορεία δεν επένδυσα ούτε μία στιγμή, στη στείρα αντιπολίτευση. Επεδίωξα να καταδείξω τα κακώς κείμενα, προσφέροντας στον πολιτικό διάλογο με συνεργασία, προτάσεις και θέσεις. Πρότεινα συγκεκριμένες λύσεις αντιμετώπισης των δανείων των νοικοκυριών. Η πολιτική οφείλει να υπηρετεί τις ανάγκες του πολίτη. Αυτό ήταν και είναι η προσωπική μου πολιτική στάση και ιδεολογία.

Μας αξίζει ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνικές δομές και διαφάνεια παντού. Μας αξίζει μία Ελλάδα με προοπτικές ανάπτυξης και δουλειές για όλους. Μια Ελλάδα που δεν διώχνει τα παιδιά της, που δεν ανταμείβει μόνο τους προνομιούχους. Ευχή όλων μας είναι να ενισχυθεί το Κοινοβούλιο με νέους ανθρώπους, με ηθική και όρεξη για δουλειά. Η πεπαλαιωμένη προσέγγιση της πολιτικής, που φοβάται το πολιτικό κόστος των αλλαγών, δεν αξίζει στην πατρίδα μας.

Εσείς θα επιλέξετε ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποί σας την πιο κρίσιμη κοινοβουλευτική περίοδο. Με σεβασμό και εμπιστοσύνη στη δική σας κρίση, προσδοκώ να αξιολογήσετε και τη δική μου προσπάθεια έως και σήμερα και σας ζητώ να με αξιολογήσετε αυστηρά, αλλά αντικειμενικά.

Ζητώ ξανά την ψήφο σας, έχοντας βαθιά επίγνωση της ευθύνης που θα μου αναθέσετε. Με την ίδια εργατικότητα, συνέπεια και ευθύνη που έδειξα μέχρι και σήμερα. Πιστεύω από τα βάθη της καρδιάς μου, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Με σεβασμό
Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :