Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η αλήθεια είναι ότι ήταν παρωδία οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Καλές οι δημοκρατικές διαδικασίες αλλά αυτές οι εκλογές από τη βάση δεν είναι τόσο δημοκρατικές όσο φαίνονται. 
Γιατί από κομματικές δεν ξέρεις τελικά ποιοι πάνε και ψηφίζουν κρατώντας μόνο την … 


ταυτότητα. Οι κομματικές εκλογές από τη βάση είναι επιπέδου τριτοκοσμικού. Πανηγυριού για το θεαθήναι, χωρίς ουσία και παρακινδυνευμένες. 
Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν γίνεται αυτό το καραγκιοζιλίκι. 
Χρησιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα ως εργαλείο για να εκλεγούν με διάφορα τερτίπια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου και στην ηγεσία της ΝΔ ο Α. Σαμαράς. Και να φανεί όλο αυτό το τουρτουλούκι ως ... δημοκρατία!
Ειδικά στην περίπτωση της ΝΔ ποιος θα ξεχάσει τα συστήματα που έπεφταν, τις παρατάσεις στην λήξη της ψηφοφορίας και την συμμετοχή στις εκλογές λεωφορείων που πηγαινοέρχονταν από κάλπη σε κάλπη! 
 Και μας έλεγαν ότι ψήφισαν 960 χιλιάδες! Άντε να ψήφισαν 400 χιλιάδες, μαζί με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έτρεξαν να «δικαιώσουν» τον Αντώνη Σαμαρά εις βάρος της «κόρης του Μητσοτάκη»! 
Για τον Αντώνη τον Μεγαλοπρεπή βέβαια 400 χιλιάδες δεν είναι νούμερο large! Δεν του κάνει. Εξάλλου η απλόχερη γενναιοδωρία του αποδείχτηκε αργότερα και στους υψηλά αμειβόμενους συμβούλους που καλύπτουν τις επικοινωνιακές ανάγκες του και αποτελούνταν αποκλειστικά από … «φίλους»!

Δεν υπάρχουν σχόλια :