Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Μετωπική σύγκρουση Ντόρας- Αλέκας για την απεργία της ΠΝΟ

του Νίκου Αρμένη
Η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών από αύριο έφερε σε μετωπική σύγκρουση τη Ντόρα Μπακογιάννη με την Αλέκα Παπαρήγα. Και οι δύο από την Κρήτη ...


διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αιχμή του δόρατος την απεργία της ΠΝΟ που και αυτή τη φορά απειλεί να πλήξει τους αγρότες της Κρήτης. 
Πρώτη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας από το Ηράκλειο κάλεσε της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να συμβάλει ώστε να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.

Η Αλέκα Παπαρήγα που επίσης περιοδεύει στα Χανιά φέρεται να απάντησε χαρακτηρίζοντας τη Δημοκρατική Συμμαχία κόμμα της πλουτοκρατίας προκαλώντας την έκρηξη της Ντόρας Μπακογιάννη. «Ελπίζω η κα Παπαρήγα αντί να έχει έτοιμες τις απαντήσεις της, να μιλήσει με τους αγρότες της Κρήτης που μέχρι τώρα έχει αποφύγει να τους δεχθεί», δήλωσε επισημαίνοντας ότι η κατάσταση των αγροτών της Κρήτης είναι εξαιρετικά δύσκολη και υπενθυμίζοντας ότι η περσινή παραγωγή χάθηκε γιατί δεν μπόρεσε να εγκαίρως να μεταφερθεί στο εξωτερικό και τις αγορές.

«Η λογική της κας Παπαρήγα ότι μπορεί μια κοινωνική ομάδα να εξοντώνει μια άλλη για να προσθέσει ατέλειωτους ανέργους στον ήδη μακρύ κατάλογο που υπάρχει είναι μοναδική. Είναι η λογική του κομμουνιστικού κόμματος το οποίο πιστεύει ότι ο λαός πρέπει ακόμκα περισσότερο να εξαθλιωθεί, ακόμα περισσότερο να καταστραφεί για να αντλήσει το κομμουνιστικό κόμμα πολιτικά οφέλη», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Εντωμεταξύ σε άλλη δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε τις νέες δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν τονίζοντας ότι περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών και συντάξεων δια της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού δεν μπορεί σοβαρά να συζητηθεί σε αυτή τη χώρα.

«Αντίθετα η τρόικα καλά θα κάνει να επιμείνει στις διαρθρωτικές αλλαγές, στις αποκρατικοποιήσεις που θα καλύψουν τη μαύρη τρύπα, θα μειώσουν το κόστος και θα δώσουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε η κα Μπακογιάννη.

Επίσης σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ προειδοποίησε ότι η αυτοδυναμία σε αυτές τις εκλογές θα ήταν ο μεγαλύτερος εφιάλτης για τη χώρα και «μάλιστα και εκείνων που λένε ότι την επιδιώκουν», αναφέροντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 160 βουλευτές άντεξε μόλις ενάμισι χρόνο.

Επιπρόσθετα η Δημοκρατική Συμμαχία επαναφέρει το θέμα της τροπολογίας για τη ρύθμιση των τραπεζικών χρεών των κομμάτων που αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από αντίδραση του κόμματος της κας Μπακογιάννη. «Ο κ. Βενιζέλος ως νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σαμαράς, οφείλουν να δηλώσουν στον ελληνικό λαό σήμερα κιόλας, αν σκοπεύουν να επαναφέρουν την τροπολογία τώρα ή μετά τις εκλογές με την οποία χρεώνουν στο φορολογούμενο τα δανεικά και αγύριστα», σημειώνει σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :