Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σε ολισθηρό δρόμο η βιομηχανική πολιτική της ΝΔ

του Γιώργου Αναστασόπουλου
Μετά την πλήρη κυβερνητική απραξία σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων και τον έντονο κρατισμό των πολιτικών της ηγεσίας του ...


Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, τη σκυτάλη πλέον λαμβάνει η Νέα Δημοκρατία.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πολιτική του συγκυβερνώντος κόμματος για διατήρηση υπό κρατικό έλεγχο, για μια τουλάχιστον πενταετία, των μονάδων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Προφανώς η «πρωτότυπη» αυτή βιομηχανική πολιτική συμβαδίζει με την πολιτική αναστολής των μεταρρυθμίσεων για τα ταξί, των οποίων ο εμπνευστής, αμείφθηκε με τη μεταγραφή του στη ΝΔ.

Θα προτείναμε στα αρμόδια στελέχη της ΝΔ να μελετήσουν το μνημόνιο, το οποίο οψίμως συνυπέγραψαν, για να μη βρεθούν στη δύσκολη θέση του νυν Υπουργού Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Να σημειώσουμε ότι τα κατορθώματα της –κρατικής- Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είναι τα εξής:

Α) Καταφέρνει στα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου, προ φόρων, να παρουσιάζει ζημίες 9,452 εκ. ευρώ (2011), όταν τα τελευταία 3 έτη η διεθνής χρηματιστηριακή τιμή της ζάχαρης έχει εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών.

Β) Καταφέρνει, σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, στην περίοδο με τις μεγαλύτερες, διεθνώς, τιμές ζάχαρης να μειώνει την παραγωγή της κατά τουλάχιστον 80% (από 320.000 τόνους το 2006 σε 38.000 τόνους το 2011) προβαίνοντας σε εισαγωγές ζάχαρης από τρίτες χώρες.»


Γιώργος Αναστασόπουλος, υπεύθυνος του πολιτικού Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :