Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τα ανέφικτα σενάρια της «μεγάλης κεντροδεξιάς»!

Το σενάριο της «επανένωσης» τρέχει σε όλους τους χώρους που βρίσκονται πέριξ της κεντρο - Δεξιάς και οι ίδιοι οι Μυστικοσύμβουλοι διαρρέουν ότι κινούνται και προς την κατεύθυνση της Ντόρας Μπακογιάννη με πολλούς ...

βέβαια σαμαρικούς και πράκτορες της Συγγρού να αντιδρούν σε τέτοιο ενδεχόμενο και να προεξοφλούν ως αδύνατη την συνεργασία με τη "νεοφιλελεύθερη" (όπως οι σαμαρικοί κύκλοι λένε) Δημοκρατική Συμμαχία.
Κάποιοι κεντρώοι μάλιστα, που δηλώνουν φίλοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας,  έχουν θαμπωθεί από τις χάντρες της σαμαρικής δεξιάς, ευελπιστώντας να έχουν θέση στο μετασαμαρικό τοπίο, στο πλευρό του Καραμανλή, μια και θεωρείται δεδομένη η αποτυχία (παρένθεση) Σαμαρά. 
Αγνοούν μάλλον τον σκληρό μηχανισμό που έχει αναπτυχθεί στη Συγγρού, που δεν έχει καμιά πρόθεση να αφήσει εκτός των σχεδιασμών του και την μετασαμαρική εποχή, οπότε προβλέπεται νέα ιδεολογική διάσπαση !
Σε αυτούς τους σχεδιασμούς οι Κεντρώοι που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στα υποκριτικά σενάρια της δήθεν διεύρυνσης, πρόκειται να καούν υπό το βάρος της νέας δεξιάς φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας, μιας φυσιογνωμίας που δεν έχει σχέση με τις σύγχρονες πολιτικές αναγκαιότητες!
Ο σημερινός Νεοδημοκράτης (του 17 - 25%) με την πλύση που έχει υποστεί τα δύο τελευταία χρόνια, πολύ πιο εύκολα ψηφίζει Ζουράρη, Καραμπελιά ή Καλεντερίδη παρά έναν Κεντρώο ή Φιλελεύθερο! Το "Δίκτυο 21" έχει καθορίσει το προφίλ και τις προϋποθέσεις για να είναι κάποιος υποψήφιος και οι Φιλελεύθεροι θεωρούνται "εχθροί του Έθνους" και "Προδότες"! 
Η σημερινή επανένωση δεν γίνεται στο όνομα μιας Κεντροδεξιάς αλλά προς όφελος μιας ισχυρής Δεξιάς ή Νέας ΠΟΛΑΝ, όπου οι Κεντρώοι και οι Φιλελεύθεροι θα είναι κολαούζοι και yesmen ενός σκληροπυρηνικού επιτελείου, εξαγοραζόμενοι ίσως με κάποιες θέσεις σε ένα υπουργικό συμβούλιο - τσίρκο! 
Τέτοιος εξευτελισμός καλύτερα να λείπει στους Κεντρώους και Φιλελεύθερους που δεν έχουν καμιά σχέση με το σημερινό μείγμα της Νέας ΝΔ και τις συνταγές που θέλει να εφαρμόσει στην Ελλάδα ο Σαμαράς και το επιτελείο των μάγων του!

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλά τα λες.
εμείς οι φιλελεύθεροι δεν έχουμε καμιά ελπίδα και καμμιά θέση στη Νέα Πολιτική άνοιξη