Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Συγγραφείς σε τιμή ευκαιρίας!

Το παζάρι θα παραμείνει ανοικτό έως την Κυριακή -
5 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας 10:00- 22:00
Παρασκευή 12 το μεσημέρι. Αν και εργάσιμη μέρα και πρωινή ώρα τα 100 στεγαζόμενα τετραγωνικά μέτρα στην Πλατεία Κλαθμώνος όπου φιλοξενείται το φετινό παζάρι βιβλίου ήταν χθες ...


ασφυκτικά γεμάτα - όπως κάθε μέρα.
Ένας χώρος που μπορεί να βρει κανείς ανάκατα παιδικά βιβλία, οδηγούς μαγειρικής, βιογραφίες του Στάλιν, παλιομοδίτικες do it yourself εκδόσεις, πολιτικά μανιφέστα του κ. Κώστα Σημίτη και του Μιλτιάδη Έβερτ γραμμένα την εποχή που ήταν τα κεντρικά πολιτικά πρόσωπα στη χώρα και βέβαια πάρα πολύ κλασική λογοτεχνία σε καλές και λιγότερο καλές εκδόσεις.

Το παζάρι βιβλίου κλείνει φέτος 16 χρόνια ζωής, για δεύτερη χρονιά μάλιστα διοργανώνεται από κοινού με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών - Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.).

Η διοργάνωση ξεκίνησε από την προσπάθεια των εκδοτών τα βιβλία που -λόγω παλαιότητας ή μη εμπορικότητας- δεν βρίσκουν χώρο στα ράφια των βιβλιοπωλείων, να μην πηγαίνουν προς πολτοποίηση.

Ως τώρα, σύμφωνα με τους διοργανωτές στο φετινό παζάρι έχουν πουληθεί πάνω από 250.000 τίτλοι από τους περίπου 500.000, που βρέθηκαν συνολικά στους πάγκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :