Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

e- Δημοσκόπηση του Βήματος: το 50% των ερωτηθέντων θέλουν επίτροπο


Μπορεί οι ψηφιακές δημοσκοπήσεις δεν είναι αξιόπιστες όμως είναι ενδεικτικές υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κυρίως όταν η ιστοσελίδα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και ...


ετερόκλητους αναγνώστες.
Στο πλαίσιο αυτό η δημοσκόπηση της ιστοσελίδας Το Βήμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ενδεικτική μιας τάση που πρέπει να μελετηθεί. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση “Θα επιθυμούσατε ευρωπαίο επίτροπο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να βγει η χώρα από την κρίση;” το 50% των συμμετεχόντων δηλώνει πως θα ήθελε επίτροπο.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι σοκαριστικό αλλά όχι ανεξήγητο. Η συνεχής απαξίωση του πολιτικού συστήματος, οι δηλώσεις από πολιτικούς και από διαμορφωτές της κοινής γνώμης που παρομοιάζουν την κυβέρνηση συνεργασίας με δικτατορία και εξισώσουν τον Πρωθυπουργό με δοτό ξένο που πραξικοπηματικά κυβερνά … έχει ως αποτέλεσμα να στρέφει ο κόσμος την πλάτη του στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Αυτό το θέμα θα πρέπει να προβληματίσει και την Αριστερά, που παρά την κρίση – κοινωνική, πολιτική, οικονομική- , την κατάρρευση του δικομματισμού και την φθορά του καπιταλισμού, δεν φαίνεται να προτιμάται για την διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :