Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν κάνουν αντιπροτάσεις!


Ένα ολοκληρωμένο πακέτο διαθρωτικών αλλαγών προτείνει(2/2) η Δημοκρατική Συμμαχία την ώρα που κορυφώνεται η διαπραγμάτευση με τους ...
πιστωτές της χώρας μας και ενώ τα άλλα κόμματα δεν κάνουν καμία αντιπρόταση.

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε αυτή την εβδομάδα, η πρόεδρος του κινήματος, Ντόρα Μπακογιάννη, έστειλε (1/2) έναμήνυμα πίστης προς τη διαπραγμάτευση, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα σταθούν στον ύψος των περιστάσεων.

Σε ομιλία της (1/2) στη Θεσσαλονίκη, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να συγχωρήσει τα τρία κόμματα εάν η χώρα καταστραφεί λόγω των μικροπολιτικών παιχνιδιών στα οποία επιδίδονται.

«Η οικονομία συρρικνώνεται γιατί δεν μειώνεται το έλλειμμα»,επεσήμανε (31/1) ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και ζήτησε από την τρόικα να ασχοληθεί με το πως θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία με την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αντί να πιέζει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Δημήτρης Ζαφειριάδης, τόνισε (31/1) ότι «η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να προωθήσει άμεσα πιο βαθιές και αποτελεσματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» για τη μείωση του κράτους και την απελευθέρωση της αγοράς από την ασφυκτική παρέμβασή του, ενώ σε άλλη του δήλωση (3/2) ζήτησε από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, ναδιαπραγματευτούν σκληρά με προτάσεις, αν θέλουν να αποτρέψουν οριζόντιες περικοπές και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να επιτεθεί δυναμικά στο πρόβλημα της ανεργίας δήλωσε (31/1) ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης, ενώ ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκηςζήτησε (1/2) με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας να εξεταστεί το θέμα της ασφάλισης των μακροχρόνια ανέργων.

Η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί σκανδαλώδη την απαίτηση των δύο μεγάλων κομμάτων να εγγυηθεί το κράτος τα χρέη τους καικαλεί (1/2) το πολιτικό σύστημα να υιοθετήσει τις προτάσεις τηςγια περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης, απαγόρευση του υπερδανεισμού των κομμάτων από τις κρατικές τράπεζες και πλήρους διαφάνειας στη διαχείριση του πολιτικού χρήματος από τα κομματικά ταμεία.

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και δείτε συνεντεύξεις που έδωσε αυτή την εβδομάδα η πρόεδρος του κινήματος.

Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει στην Αθήνα το Πολιτικό Γραφείο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ALDE), με αντικείμενο συζήτησης την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη και την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Γι΄ αυτό το λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της ALDE και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ και ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης θα δώσουν συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30, στο ξενοδοχείο «Electra Palace» (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια :