Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν

Του Γ. Μαυρέλη
Υποψήφιου Βουλευτή ΔΗΣΥ στην Περιφέρειας Αττικής.

Η τρόικα είχε διαγνώσει από το πρώτο μνημόνιο ότι η ελληνική οικονομία πάσχει από ...


δημοσιονομικό εκτροχιασμό και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας
Έκριναν ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο και η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα στις αγορές.

Ένα χρόνο αργότερα διαπίστωσαν ότι η δημοσιονομική προσαρμογή οδήγησε σε ύφεση και νέα επιβάρυνση του χρέους και πρότειναν την αναδιάρθρωση του δηλ. ότι είχαν απορρίψει ένα χρόνο πριν.
Αποφάσισαν την μείωση του χρέους κατά 21% τον Ιούνιο του 2011 …. Και έφτασαν τώρα στο 70 % Ιανουάριο του 2012.

Σήμερα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας απαιτούν νέα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και νέα βαθιά περικοπή συντάξεων βασικών και επικουρικών και μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικών τομέα.

Σήμερα πληρώνουμε την άρνηση του πολιτικού συστήματος να προχωρήσει σε αλλαγές εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ιδιαίτερα τα 2 τελευταία χρόνια, που είχε αναλάβει την υποχρέωση να το κάνει.

Πληρώνουμε την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές για να μην έρθει σε σύγκρουση με τις σάρκες του, αυτή πληρώνει το σύνολο του ελληνικού λαού σήμερα. 
Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα σήμερα στη χώρα. Δυστυχώς τα δύο μεγάλα κόμματα είναι δέσμια αυτής της κρατικίστικης λογικής. Και βεβαίως το τίμημα είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Οι Έλληνες δεν είναι ανεύθυνοι. Είναι ανεύθυνες οι Ελληνικές πολιτικές ηγεσίες. Η ευθύνη δεν είναι ενός ανθρώπου. Η ευθύνη είναι 30 χρόνια. Και ο γιαλός ήταν στραβός και εμείς στραβά αρμενίζαμε.

Αν το πολιτικό σύστημα είχε αρχίσει την περικοπή από τον εαυτό του, δεν θα ζητούσε σήμερα 22% μείωση από το κατώτερο ημερομίσθιο και 32% από το νέο που θα μπει στη δουλειά αν βρει !!!

Τα 300 εκατομμύρια που ζητούνται σήμερα για να μην περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις μπορούσαν να βρεθούν ξεκινώντας από τις συντάξεις και τις αμοιβές των Βουλευτών, μείωση κατά 50% των αποδοχών των Βουλευτών. 
Μείωση των συντάξεων κατά 50%, οι οποίες έχουν δοθεί και ονομάζονται πολιτικές συντάξεις. Μείωση των Βουλευτών από 300 σε 200. Είναι θέμα Νόμου, δεν είναι θέμα συντάγματος. Μείωση κατά 50% της ΕΡΤ. Αμέσως- αμέσως έχουμε 400 εκατομμύρια.

Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι οι 800.000 άνεργοι είναι 100% άνεργοι. Και θα έχουμε προσθετικά στην ελληνική κοινωνία και έναν αριθμό ανθρώπων που θα είναι εργαζόμενοι αλλά θα είναι στο όριο της φτώχειας. 
Και όλα αυτά επειδή επί δύο χρόνια δεν τόλμησε η κυβέρνηση αυτή να κάνει αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει δηλ. να ξαναχτίσει την ελληνική οικονομία πάνω σε σοβαρές βάσεις. 
Δυστυχώς το κράτος δεν θέλει να χάσει τα προνόμιά του αδιαφορώντας αν χάσει όλος ο ελληνικός λαός είτε τη δουλειά του είτε το μισθό του.

Αν είχαν γίνει αποκρατικοποιήσεις γρήγορα και δεν είχε χρησιμοποιηθεί 100% των χρημάτων για να καλύψει την αποπληρωμή προηγουμένων χρεών αλλά μέρος των εσόδων το 30%, ή το 50% είχε χρησιμοποιηθεί απευθείας για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα είχε αποφέρει κέρδη για όλες τις πλευρές για την Ελλάδα με πολλούς τρόπους.

Το μισθοδοτικό κόστος έπρεπε να αντιμετωπιστεί και δεν αντιμετωπίστηκε. Κρύφτηκαν όλοι πίσω από το 13ο και 14ο μισθό με αποτέλεσμα σήμερα να μειώνεται κατά τρεις μισθούς, εάν όλα αυτά που ακούμε είναι αληθινά.

Οι τράπεζες έπρεπε να είχαν αρχίσει να δίνουν ρευστότητα στην αγορά διότι στους μόνους που έδωσαν λεφτά είναι στα κόμματα. 
Όλοι οι υπόλοιποι είτε θέλουν 10.000 είτε θέλουν 100.000 για να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους δεν παίρνουν ευρώ. Αυτό έχει εξοντώσει την κίνηση στην αγορά. Την έχει τελείως πεθάνει.

Πρέπει να ξαναμεγαλώσουμε την ελληνική πίτα, αντί να μιλάμε για το πώς θα κόψουμε από την υπάρχουσα. Πρέπει να μπούμε σε άλλες λογικές.
Τώρα, χρωστάμε στις επόμενες γενιές να κάνουμε το σωστό. Είναι σαν να λέμε επειδή κάναμε λάθη, θα συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη. Εκεί είναι η διαφωνία της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ας βάλουμε τουλάχιστον τώρα μυαλό.

Εμείς στην ΔΗΣΥ έχουμε επιλέξει το δρόμο, ο οποίος ξέρουμε ότι είναι δύσκολος αλλά τουλάχιστον δεν θα μας κοιτάξει κανένας στα μάτια να μας πει «άλλα λέγατε πριν και άλλα τώρα».
Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει μυαλό δείχνει ότι απλώς το μόνο πρόβλημα το οποίο έχει είναι το πώς θα κλείσει το μάτι για τις επόμενες εκλογές.

Σήμερα πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν ταχύτερα εκλογές ώστε να εκλεγούν νέοι άνθρωποι που θα εφαρμόσουν νέες πολιτικές. Είμαστε αποφασισμένοι να σύρουμε το άρμα των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα μας , με λαϊκή εντολή.

Του Γ. Μαυρέλη, Υποψήφιου ΔΗΣΥ στην Περιφέρειας Αττικής.
Email : imavrelis@gmail.com
Iστοσελίδα : imavrelis.aanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :