Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Εάν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ να κόψουν 50% από μισθούς και συντάξεις βουλευτών


«Εάν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ ας κάνουν δεκτή την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να κόψουν 50% από μισθούς και συντάξεις βουλευτών» δήλωσε (9/2) η ...
πρόεδρος του κινήματος, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο ποσό που λείπει για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές της χώρας μας. Για το ίδιο θέμα τόνισε (8/2) ότι «είναι ντροπή οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου να κόβουν συντάξειςαντί να κόβουν τις δαπάνες  των υπουργείων τους».


«Αυτές οι πολιτικές ηγεσίες δεν αξίζουν στο λαό» δήλωσε(10/2) η Ντ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και στις παλινωδίες των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.


Σε δήλωσή του για τη συμφωνία με τους δανειστές, ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών και ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε (9/2) ότι πρέπει με κάθε τρόπο να τη βελτιώσουμε με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και τη φορολογική ανακούφιση του ιδιωτικού τομέα, με μέτρα αποφόρτισης της κοινωνικής έντασης και την προώθηση ενός μαζικού σχεδίου επενδύσεων στην Ελλάδα.


Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Ζαφειριάδης,δήλωσε (6/2) ότι τα κόμματα που διαπραγματεύονται με την τρόικα είναι ανίκανα να παρουσιάσουν αντιπροτάσεις και εναλλακτικές λύσεις, με έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.


Η ευθύνη που δεν προχώρησαν οι διαρθρωτικές αλλαγές ανήκει όμως και στην τρόικα, τόνισε (7/2) η Ντ. Μπακογιάννη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου και επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ και τον Θεοδ. Σκυλακάκη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Πολιτικού Γραφείου του ALDE στην Αθήνα. «Μιλάμε μόνο για τις περικοπές. Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο, αλλά πώς θα αυξηθεί η πίτα, και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν διαρθρωτικές αλλαγές», είπε.


«Οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως κάθαρση του πολιτικού συστήματος» δήλωσε (8/2) σε συνέντευξη της η πρόεδρος του κινήματος, Ντ. Μπακογιάννη, στον Real fm 97.8 και στην δημοσιογράφο Κ. Μακρή, ενώ σε άλλη ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Ράδιο 9» στους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο και Δ.  Σταυρόπουλο, σχολιάζοντας τα αρνητικά διεθνή δημοσιεύματα που αφορούν την Ελλάδα δήλωσε (9/2): «Έχουν γραφτεί απερίγραπτα πράγματα στον ξένο τύπο αυτόν τον καιρό. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να συνέλθουμε και να καταλάβουμε ότι αυτό το οποίο πληρώνουμε είναι η άρνηση ενός πολιτικού συστήματος να προχωρήσει διαρθρωτικές αλλαγές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ιδιαίτερα τα 2 τελευταία χρόνια...»


Την Τετάρτη (8/2) η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχεσυνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλο με τον οποίο συζήτησε θέματα όπως την αυξημένη ένταση που παρουσιάζεται στο Αιγαίο, το ειδικό μισθολόγιο και την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για τους κατώτερους σε βαθμό αξιωματικούς και ιπτάμενους.


Το γραφείο Τύπου του κινήματος με αφορμή τις συκοφαντικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα εξέδωσε ανακοίνωση (7/2) η οποία αναφέρει, ότι το αντικαπιταλιστικό μένος του κ. Τσίπρα εξαντλείται όταν φτάνει στις τράπεζες για τα δάνεια του κόμματός του και ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει γιατί το κόμμα του πήρε δάνειο 6 εκατομμύρια ευρώ, τι τα έκανε, πότε και πως θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό.


Κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών του κινήματος για την πάταξη του λαθρεμπορίου ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγένακης επεσήμανε (10/2) ότι, την ώρα που η κυβέρνηση Παπαδήμου ψάχνει εκατομμύρια ευρώ,προκλητικά αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι διακινητές χιλιάδων παράνομων προϊόντων, στερώντας από τα ταμεία του κράτους δισεκατομμύρια.


Τα χρήματα του ταμείου Μολυβιάτη να δοθούν για υποδομές στην Ηλείαανέφερε (6/2) ο βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών με αφορμή την πρόσφατη θεομηνία στο νομό.


Δείτε την κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών του κινήματος κατά την τρέχουσα εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :