Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τα "γαλάζια στρατιωτάκια", ο Σαμαράς και το Μνημόνιο

Υπό το φόβο των διαρροών η ηγεσία της ΝΔ… διατάσσει τους βουλευτές, σαν καλά στρατιωτάκια να πάνε στη βουλή και να ψηφίσουν το μνημόνιο! Και μάλιστα τους ...


απείλησε ότι όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν εκτός ψηφοδελτίων.

Ο Α. Σαμαράς έκανε μεγάλη προσπάθεια, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, να εξηγήσει στους βουλευτές του γιατί έκανε στροφή 180ο και σήμερα στηρίζει με πάθος το νέο μνημόνιο.

Σε μια προσπάθεια να «γλυκάνει το πικρό χάπι» του μνημονίου, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «μόνο με εκλογές θα δυναμώσει η διαπραγματευτική θέση της χώρας».

Είναι προφανές πως απευθυνόταν κυρίως στους χιλιάδες ψηφοφόρους της ΝΔ που αδυνατούν να πιστέψουν πως το κόμμα τους από το αντιμνημονιακό λάβαρο, σήμερα κρατά με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ την σημαία του νέου μνημονίου.

«Μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων, θα ζητήσουμε διάλυση της βουλής και εκλογές» είπε ο κ. Σαμαράς και ανακοίνωσε πως θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της Κυριακής για το νέο μνημόνιο.

Βρισκόμαστε ως χώρα μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Απειλείται η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας, η αγορά, η κατανάλωση, η εμπιστοσύνη, η οικονομία έχουν όλα καταρρεύσει και μαζί και οι προσδοκίες για το αύριο» υποστήριξε, ενώ χαρακτήρισε καταστροφική τη συνταγή του μνημονίου.

Από τα παράδοξα της ομιλίας Σαμαρά ήταν η άποψή του ότι «επιμένει» πως η συνταγή του μνημονίου ήταν καταστροφικό λάθος. «Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν, οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά οφείλουμε να αποτρέψουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο για να πάμε παραπέρα», ισχυρίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :