Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στη Ντόρα Μπακογιάννη στελέχη και φίλοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ρέθυμνο [ρεπορτάζ]

Στελέχη και φίλοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ρέθυμνο επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στη Ντόρα Μπακογιάννη στο Ρέθυμνο και στα χωριά του Μυλοπόταμου. Η Ντόρα Μπακογιάννη συνοδεύονταν από τους βουλευτές Λευτέρη Αυγενάκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και άλλα ...
στελέχη του κινήματος

Η Ντόρα έφτασε στις 10 το πρωί στα γραφεία της Συμμαχίας και άνοιξε διάλογο με τα στελέχη που έτρεξαν να της ευχηθούν χρόνια πολλά και καλή επιτυχία. Με τη σειρά της η Ντόρα απευθυνόμενη στον κόσμο εξέθεσε την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Πατρίδα και την ανάγκη επίσημης εκπροσώπησης της Κρήτης στην επόμενη Βουλή. Τα στελέχη του Ρεθύμνου την διαβεβαίωσαν ότι «Στην Κρήτη ψηφίζουμε Κρήτη» … «Ο στόχος μας έχει ονοματεπώνυμο Ντόρα Μπακογιάννη». :


 Στη συνέχεια η Ντόρα συναντήθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, συνοδευόμενη από στελέχη και οπαδούς της Συμμαχίας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ζήτησε να δοθεί ελπίδα και στήριξη στον κόσμο που δοκιμάζεται καθημερινά και υποφέρει από τα πολιτικά λάθη των τελευταίων ετών.

Στην Μητρόπολη περίμενε τη Ντόρα θερμή υποδοχή. Η κ. Μπακογιάννη άκουσε με μεγάλη προσοχή τον Σεβασμιότατο και το έργο της Τοπικής Εκκλησίας στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος. Ο Σεβασμιότατος έκανε δώρο στην Πρόεδρο της ΔΗΣΥ «Το Αρκάδι διά των αιώνων», γραμμένο από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο Βενέρη.

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε την αγορά του Ρεθύμνου και καθοδόν άκουγε με προσοχή τα προβλήματα της τοπικής αγοράς από τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες και τα στελέχη κατέληξαν στο "Cul de Sac cafe"


Στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου η Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο Γιακουμάκη τον πλήρη φάκελο με τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για να τον προωθήσει άμεσα προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η Ντόρα αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις παρατηρήσεις του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Μαλλιαρού, περί ανυπαρξίας προκήρυξης διαγωνισμού για τη ένταξη της Κρήτης στο Εθνικό Κτηματολόγιο, τονίζοντας ότι αυτό το γεγονός είναι αδιανόητο, ενώ πρόσθεσε παράλληλα ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα αναδείξει επίμονα το ζήτημα αυτό στη Βουλή των Ελλήνων.


Η Ντόρα συνέχισε την περιοδεία της στα χωριά του Μυλοποτάμου με κύριους σταθμούς την Αξό, τα Ανώγεια, τα Ζωνιανά και τα Λιβάδια. Η Ντόρα συζήτησε με τον κόσμο και άκουγε με προσοχή τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών που είναι κυρίως κτηνοτροφικές περιοχές:











2 σχόλια :

Unknown είπε...

"Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια και, μέσω της συνεννόησης και της συνένωσης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, θα πρέπει να αποφύγουμε το να λυγίσει οικονομικά. Το 2012 θα είναι μία δύσκολη χρονιά, όμως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το μέλλον των επόμενων γενεών, σε μία περίοδο μάλιστα όπου ακόμα και το πολιτικό σύστημα, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης πλήττονται», τόνισε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη από το Ρέθυμνο όπου βρίσκεται σήμερα, παραμονή των Φώτων.

Η κα Μπακογιάννη ανέφερε, επίσης, ότι «υπάρχει μία μεγάλη αλήθεια, την οποία πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό: Ό,τι δηλαδή, περιθώρια άλλης διαπραγμάτευσης μετά τη σύναψη της νέας δανειακής συμφωνίας, δεν θα υπάρξουν. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν προτάσεις ολοκληρωμένες ώστε να δείξουμε προς τους εταίρους μας πως είμαστε χώρα με ανάστημα».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι μεγάλες δυνατότητες στη διαπραγμάτευση, από ελληνικής πλευράς, δεν υπάρχουν, όμως, είναι υποχρέωση των κομμάτων να στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, να καταθέσουν κοστολογημένες προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση και κυρίως «να υπάρξει συνεννόηση για άμεσες δράσεις που θα προστατεύσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, όσους βαρύνονται με στεγαστικά δάνεια και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες».

Η ΔΗΣΥ, όπως δήλωσε η κα Μπακογιάννη, στηρίζει την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, αλλά επικρίνει τα κόμματα εκείνα που είναι και συμπολίτευση, αλλά και αντιπολίτευση.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα της τοπικής Επισκοπής καθώς επίσης και για την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ρέθυμνο τον προσεχή Σεπτέμβριο. Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη όλοι οι πολιτικοί και όσοι διαχειρίζονται τις τύχες των πολιτών και τα θέματα της κοινωνίας να βρεθούν κοντά στο λαό, να επικοινωνήσουν μαζί του, ώστε να έχουν ιδία αντίληψη της καθημερινότητας και των προβλημάτων. «Ακόμα και αν δεν μπορούμε να δίνουμε, μπορούμε να δινόμαστε», ανέφερε ο μητροπολίτης.-

Unknown είπε...

Από τη συνέντευξη τύπου της Ντόρας Μπακογιάννη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου:

“Να εκφράσω καταρχήν τη χαρά μου που βρίσκομαι στο Ρέθυμνο και να ευχηθώ καλή χρονιά με αντοχές, με δύναμη, διότι θα μας χρειαστεί μέσα στο 2012.

Συνεχίζουμε τις περιοδείες με στόχο την επαφή με φίλους, με στελέχη, με πολίτες και με φορείς. Θέλω να συγχαρώ το νέο προεδρείο του Επιμελητήριου Ρεθύμνου που δείχνει τεράστια ωριμότητα, αφού κατάφερε να κάνει ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο δίνει τη μάχη για τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να δυναμώσουμε τη φωνή μας.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση. Η Δημοκρατική Συμμαχία ξέρετε ότι είναι ένα κόμμα, το οποίο από τον Μάιο έχει σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις. Είμαστε ένα κόμμα που δε συμμετέχουμε, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Είμαστε ταυτόχρονα και ένα κόμμα, το οποίο στηλιτεύει με αποφασιστικό και δυναμικό τρόπο τη συμπεριφορά κομμάτων που επιθυμούν να παίζουν ταυτόχρονα το ρόλο της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Πιστεύουμε ότι απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα για το ερχόμενο τρίμηνο, όπως επίσης και συγκεκριμένες, Ελληνικές προτάσεις, οι οποίες θα κατατεθου΄ν στη διαπραγμάτευση.

Εγώ θέλω να πω μία κουβέντα εδώ στο Ρέθυμνο: Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τα όρια της κοινωνικής συνοχής έχουν ξεπεραστεί. Ότι σήμερα στη χώρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φθάσει, αν όχι ξεπεράσει, τις αντοχές τους. Γι’αυτό θα πρέπει οι προτάσεις της Ελληνικής πλευράς να είναι στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εμείς θα είμαστε έτοιμοι την Τετάρτη να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις, οι οποίες θα είναι μετρημένες, κοστολογημένες. Έχουμε ξεκινήσει το δικό μας διάλογο με την Τρόικα, παρουσιάζοντας τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Την Τετάρτη θα τις ανακοινώσουμε και ευρύτερα, διότι θεωρούμε ότι σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν πρέπει να λείψει κανείς, διότι όποιος κρύβεται από μικροκομματικά τερτίπια και σκοπιμότητες, στη φάση αυτή βλάπτει τη χώρα. Περιθώρια άλλης διαπραγμάτευσης, μετά δηλαδή της σύναψη της δανειακής σύμβασης και μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης για το PCI δε θα υπάρχουν. Ο Ελληνικός λαός και ο Κρητικός λαός θέλω να ξέρει ποια είναι η αλήθεια. Πρέπει να γνωρίζει ότι η μάχη αυτή του τριμήνου θα πρέπει να δοθεί από όλους και να είναι νικηφόρα.

Εμείς οι Κρήτες ξέρουμε να κάνουμε αγώνες, ξέρουμε όμως και να σηκώνουμε ανάστημα όποτε χρειάζεται, και αυτή τη στιγμή θα πρέπει να το σηκώσουμε”.