Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το «Όχι» που έγινε «Ίσως» και μετά «Ναι» και μετά…

… συγκυβέρνηση. Διαβάζουμε από δηλώσεις του κ. Α.Σαμαρά για την απόφαση της συνόδου της 27ης Οκτωβρίου, 27/10/2011:
«…Η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να λέει “όχι” στο λάθος, να ...

στηρίζει ο,τιδήποτε σωστό και να απορρίπτει εξ αρχής και χωρίς συζήτηση κάθε σκέψη για απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Όσοι, επομένως, πανηγυρίζουν πως θα φέρουν την Ελλάδα του 2020 πίσω στο 2009, να σοβαρευτούν! Οι υπεύθυνοι του σημερινού ναυάγιου δεν μπορούν να παριστάνουν άλλο τους… ναυαγοσώστες. Ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε!…Η Ελλάδα δεν είναι «παρίας» στην Ευρώπη. Έχουμε δυνατότητες – και κυρίως ατσαλένια θέληση, το τσαγανό, να ορίσουμε τις τύχες μας και να εγγυηθούμε το μέλλον. Χρόνια Πολλά σε όλους, για την αυριανή Εθνική επέτειο του ΟΧΙ!».

Σχόλιο: Τώρα που το PSI ολοκληρώνεται με επιτυχία και τα χαμόγελα ξαναγυρνάνε στα χείλη των αντιμνημονιακών (sic), όλα είναι καλύτερα. Φυσικά και όλα είναι καλύτερα όταν άλλος (ΓΑΠ) έχει πάρει την ευθύνη για τη σωτηρία της χώρας και εσύ το μόνο που κάνεις συνεχώς είναι να προσπαθείς να πείσεις πειστικά – αυτό είναι το δύσκολο- ότι δεν θέλεις κάτι (μνημόνιο) που θέλεις (μνημόνιο), ενώ το μόνο που θέλεις είναι η πρωθυπουργική καρέκλα.

Ο κ. Σαμαράς είχε δίκιο όταν έλεγε ότι ο κύκλος της κυβέρνησης Παπανδρέου είχε κλείσει. Για να ανοίξει ο επόμενος της συγκυβέρνησης, της συναίνεσης και της προσπάθειας υγιούς πολιτικής συνύπαρξης. Χάρη στην πολιτική οξυδέρκεια του πρώην πρωθυπουργού.

http://www.smartpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :