Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σκληρή απάντηση Μπεγλίτη στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη-Μουζακίτη

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη-Μουζακίτη, οι οποίοι με πόρισμά τους ζήτησαν την ...


διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τις καταγγελίες για “φούσκωμα” του ελλείμματος.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε: «Αφού για δεύτερη φορά οι «καταγγελίες» των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός» , ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.»

PoliticsGR: Όταν τα ΜΜΕ έπαιζαν με διαρροές των Πεπονή- Μουζακίτη οτι ο υπουργός που παρενέβη στη δουλειά τους ήταν ο κ. Βενιζέλος δεν είπε τίποτα ο κ. Μπεγλίτης. Όταν τα ΜΜΕ έπαιζαν με διαρροές των Πεπονή- Μουζακίτη οτι ο υπουργός που παρενέβη στη δουλειά τους ήταν ο κ Παπαιώαννου δεν είπε τίποτα ο κ. Μπεγλίτης. Τώρα που οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, ο Μπεγλίτης επεμβαίνει και καταχειριάζει λεκτικά τους εισαγγελείς ….Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εμείς απο την αρχή θέσαμε ερωτήματα για την αξιοπιστία των Πεπονή – Μουζακίτη, απλώς μας κάνει εντύπωση η επιλεκτική υπεράσπιση εκ μέρους του κ. Μπεγλίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :