Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ελληναρά, ξύπνα! Σταμάτα να είσαι στενομύαλος…

Ελληναρά με θυμάσαι? Αυτή είναι η Τρίτη επιστολή που σου γράφω(εδώ η δεύτερη και η πρώτη)
Εδώ ο Έλληνας, αυτός που έδιωξες εσύ με το σύστημα που ...
καθιέρωσες. Αναγνωρίζω ότι δεν σου αρέσει να διαβάζεις τις επιστολές μου γιατί σε φέρνω αντιμέτωπο με τις καταστάσεις που εσύ δημιούργησες αλλά απορρίπτεις τις ευθύνες.
Ξέρω ότι δεν σου αρέσουν οι συγκρίσεις γιατί φανερώνονται οι αδυναμίες σου, δεν σου αρέσει η κριτική, δεν την δέχεσαι. Δυστυχώς στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία πια η μέθοδος του στρουθοκαμηλισμού δεν μπορεί να σε προστατέψει. Η Άγνοια, που με τόσο κόπο, επέβαλλες στη χώρα καταρρέει.

Καταρχάς Ελληναρά ξέρω ότι αγαπάς την χώρα σου, την κουλτούρα σου. Το να βλέπεις όμως τα θετικά και να αδιαφορείς για τα μειονεκτήματα της κάνει κακό όχι μόνο σε εσένα, αλλά στα παιδιά σου και στην υπόλοιπη κοινωνία. 
Το να πιστεύεις ότι η χώρα σου είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες επειδή ανήκεις σε αυτήν και όχι με συγκεκριμένα επιχειρήματα είναι η χειρότερη μορφή του εθνικισμού. Και δυστυχώς όπως σε πολλά ο αυτιστικός εθνικισμός σου έχει βλάψει την χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ξέρω ότι είσαι περήφανος για το παρελθόν της Ελλάδος, ξέρω ότι είσαι περήφανος για την χριστιανική κληρονομία της (ξέρεις όμως ότι οι αρχαίοι Έλληνες χλεύαζαν τους Εβραίους για την θρησκεία τους, που εσύ τώρα δέχεσαι). 
Σου έχω μιλήσει ότι αρχαία Ελλάδα + χριστιανισμός δεν συμπίπτουν αλλά δεν θα επεκταθώ περαιτέρω. Δυστυχώς πια όταν μιλάς για λόγους που είσαι περήφανος για την χώρα σου αναφέρεσαι στο (πραγματικά) ένδοξο παρελθόν της. Οι αναφορές σχετίζονται με γεγονότα που έγιναν πριν 2.000+ χρόνια. Μήπως είναι καιρός να εστιαστείς στο παρών και προετοιμάσεις το μέλλον?

Καλό το παρελθόν, αλλά εάν κοιτάς μόνο πίσω σου θα χάσεις τα γεγονότα και τις ευκαρίες που περνάνε από μπροστά σου. Ενώ εσύ μένεις στάσιμος, οι άλλοι τρέχουνε. 
Την δεκαετία του 1990 όταν έπεσαν ο Κομμουνισμός (που ακόμα στην Ελλάδα τύποι σαν και εσένα επιθυμούν να τον βιώσουν) Η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το Ανατολικό μπλοκ, όχι πια. Δεν σε πειράζει αυτό, εσύ για να να νίωθεις καλύτερα συγκρίνεις τον εαυτό σου πάντα με χειρότερους. Δυστυχώς σε λίγο δεν θα υπάρχουν άλλοι για σύγκριση.

Ελληναρά μου θυμίζεις τους καλλιτέχνες που στα 20 τους είχαν ένα top-hit και μετά τίποτα. Αυτοί καταλήγουν να φτάνουν στα 60+ και ακόμη να μιλάνε για τα παλαιά τους μεγαλεία, ενώ η κοινωνία τους έχει ξεπεράσει και πλέον αδιαφορεί. 
Πες μου στην ελληνική κοινωνία του «ωχ αδερφισμού», του ρουσφετιού, των συντεχνιών, και όλων αυτών των παθογενειών τι σου αρέσει? Πες μου τι σε κάνει περήφανο.

Ένα από τα μεγαλύτερα θετικά της Ελλάδος είναι το κλίμα της. Ευτυχώς το κλίμα είναι ένας τομέας όπου εσύ δεν μπορεί να επέμβεις. Έαν μπορούσε ο άνθρωπος να επέμβει στο κλίμα, τότε στην Ελλάδα πολύ πιθανώς να υπήρχε Υπουργείο Καιρού ή κάποια ΔΕΚΟ με τον αντίστοιχο Καιρόπουλο (ξάδερφος του Φωτόπουλου).

Ελληναρά εξήγησε μου σε παρακαλώ. Κατηγορείς τους ξένους για τα συμπτώματα της κρίσης, αλλά ακόμα δεν δέχεσαι να μιλήσεις για τα αίτια. Κατηγορείς τους Γερμανούς που ζητάνε εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα αλλάξει, για να σου δώσουν χρήματα. 
Αφού κάνεις τόσο τον μάγκα και τον ανεξάρτητο γιατί δεν μειώνεις τα έξοδα του κράτους σου, γιατί δεν ανοίγεις την οικονομία? Δεν μπορεί να γίνουν και τα 2. Ο Γερμανός έχει τα χρήματα του και δεν θέλει να τα πετάξει για να φας εσύ. Εσύ θα χάριζες χρήματα σου σε άλλους? Φαντάζομαι πως όχι.

Γνωρίζω Ελληναρά ότι στην δική σου πραγματικότητα δεν ισχύει η φωνή και του ορθολογισμού, αλλά οι κανόνες του έχει «δίκαιο όποιος γκαρίζει περισσότερο. Θα σου πω ένα μυστικό. Εάν ΕΞΟΔΑ κράτους > ΕΣΟΔΑ κράτους τότε υπάρχουν 2 επιλογές : ή θα μειωθούν τα έξοδα ή θα αυξηθούν τα έσοδα. 
Η συνταγή που θέλεις να ακολουθήσεις είναι να αυξηθούν τα έξοδα και ταυτόχρονα να αυξηθούν και τα έσοδα. Δεν θέλεις όμως να επιβαρυνθείς εσύ με το κόστος των εσόδων αλλά ούτε να γίνουν οι μειώσεις στα έξοδα του κράτους. Όταν θα αποδεχθείς την παραπάνω σχέση ΕΣΟΔΑ/ΕΞΟΔΑ θα έχεις κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά.

Τους ξένους τους θεωρείς βλάκες. Οι Ελληναράδες διαλαλούν την ανεξαρτησία του, την ελευθερία τους. Παρόλα αυτά φωνάζεις όταν οι ξένοι διστάζουν να σου δώσουν τα χρήματα που σου χρωστάν. Μια από τις ατάκες σου είναι οι κλασσικές: «Όταν εμείς είχαμε τον Παρθενώνα οι άλλοι τρώγανε μπανάνες» ή «Χωρίς την Ελλάδα θα σκαρφάλωναν στα δένδρα». Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω Ελληναρά αλλά δεν έχεις καμία σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.

Καταρχάς αυτοί σεβόντουσαν τους κανόνες του δήμου. Εάν κάποιος εξοστρακιζόταν δεν έκλεινε τον δρόμο για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα, αλλά δεχόταν την ποινή και έφευγε. Οι Αρχαίοι Έλληνες νοιαζόντουσαν πραγματικά για την παιδεία, την κουλτούρα. 
Τα έργα του Αισχύλου, Ευριπίδη, Αριστοφάνη και του Σοφοκλή ακόμη παίζονται και διαβάζονται ανά την υφήλιο. Οι θεωρίες του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα και άλλων τόσο λαμπρών προσωπικοτήτων, διδάσκονται σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Οι τακτικές πολέμου των Σπαρτιατών και των Μακεδόνων αποτελούσαν πρότυπα για πολλά χρόνια.

Οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν κοινωνίες που οι τέχνες μπορούσαν να ανθήσουν, οι επιστήμες να εξελιχθούν, το πνεύμα να δυναμώσει. Εσύ Ελληναρά το αντίθετο θέλεις μια κοινωνία όπου επιβραβεύεται η ασυδοσία, ο τραμπουκισμός είναι τρόπος ζωή. 
Από εκεί που η Ελλάδα εξέγαγε κουλτούρα τώρα εισάγει. Τα πανεπιστήμια από «ναοί της γνώσης» τα έχεις μετατρέψει σε χώρο νέων κομματόσκυλων και διαφορών εξωπανεπιστημιακών/αναρχικών. Η ίδια η κοινωνία αγνοεί τους κανόνες που έχει με τζάμπα μαγκιά.

Ελληναρά άνοιξε τα μάτια σου, δες τι γίνεται στον κόσμο. Δες χώρες που έχουν προοδεύσει και μην τις χλευάζεις, μάθε από αυτές. Δεν φταίνε άλλοι για τα χάλια σου. Το χειρότερο που μπορείς να κάνει είναι να ζήσεις μια ζωή στενομυάλα. Δεν είσαι μόνος στον κόσμο. 
Κοίτα τι έχει πετύχει σε άλλες χώρες και μην το απορρίπτεις. Κάθε αλλαγή και δύσκολα, αλλά όσο καιρό αρνείσαι να αλλάξεις τόσο πιο πολύ θα βουλιάζεις στον βούρκο σου και θα παρασύρεις τους υπόλοιπους μαζί σου. Όσο αποφασίζεις να συνεχίσεις την καταστρεπτική σου πορεία τόσο πιο μόνος θα μένεις. 
Κοίτα αριστερά και δεξιά σου, δεν έμειναν πολλοί στην χώρα σου. Πάντως αρκετοί θα ήθελαν να σε ευχαριστήσουν. Λόγω των δικών σου πράξεων αναγκαστήκαν και πήγαν σε μια κοινωνία όπου τύποι σαν και εσένα δεν αποτελούν τον κανόνα αλλά την εξαίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :