Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μεταρρύθμιση στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό & διαφθορά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ TASK FORCE ΚΑΙ ΤΗΣ TRANSPARENCY INTERNATIONAL

Εκδήλωση με θέμα "Η μεταρρύθμιση στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και η ...


αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς" διοργανώνει στην Αθήνα ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00, στο Athens Plaza (στην Πλατεία Συντάγματος) και εκτός από τους έλληνες ομιλητές θα συμμετέχουν ομιλητές από το Task Force της ΕΕ για την Ελλάδα και από τον Οργανισμό Transparency International.
Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και ο περιορισμός του, με βάση και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί με τη συνεργασία της Τρόικα, είναι ένας από τους βασικούς στόχους της φορολογικής μεταρρύθμισης. Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας (που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα), η Ελλάδα είναι η προτελευταία στην ΕΕ και τελευταία στην Ευρωζώνη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς. Βασικό θέμα της εκδήλωσης θα είναι η μεταρρύθμιση στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και η αντιμετώπιση της διαφθοράς και ειδικότερα οι αιτίες και η έκταση του προβλήματος, η προσπάθεια για την αντιμετώπισή του στο πλαίσιο της ευρύτερης φορολογικής μεταρρύθμισης, αλλά και οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις του.

Ειδικότερα οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν, έχουν ως εξής:
Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, θα μιλήσει για την πολιτική ανοχή στη διαφθορά και για τον «κανόνα της σιωπής», ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, θα αναπτύξει το θέμα: «το κοινωνικό πλαίσιο της διαφθοράς: ανοχή και συνενοχή», ο καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής και πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Νικόλαος Τάτσος, θα μιλήσει για τις "Πηγές αδιαφάνειας και διαφθοράς στο φορολογικό τομέα", η Ζορζέτα Λάλη (εκπρόσωπος της Task Force for Greece) θα αναφερθεί στο σχεδιασμό της Task Force ώστε να συνεισφέρει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στην Ελλάδα.
Θα λάβουν επίσης μέρος, εκ μέρους του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας ο Άγγελος Συρίγος ο οποίος θα αναφερθεί και στις σχετικές έρευνες για την Ελλάδα και εκπρόσωπος της Transparency International, με αντικείμενο τη διεθνή εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :