Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η Νέα ΠΟΛΑΝ σε συσκευασία ΝΔ και τυλιγμένη σε ένα non paper


Με ένα τετρασέλιδο non paper οι ανοιξιάτικοι ΠΟΛΑΝίτες στο Γραφείο Τύπου της ΝΝΔ-Δ21 επιχειρούν να κάνουν προπαγάνδα ότι τάχα επί Σαμαρά κατάφερε το απολειφάδι της ΠΟΛΑΝ που λέει και ο Χατζηγάκης, να κάνει και επιτυχίες.
Σας μεταφέρω αυτούσιο (με 
πράσινα γράμματα καθώς η ΠΟΛΑΝ και ο Σαμαράς πάντα δεκανίκια του Ανδρεοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ που διέλυσε τη χώρα ήταν και είναι) το  εν λόγω κείμενο.
Με πορτοκαλί γράμματα οι δικές μου παρατηρήσεις και απορίες...

Τι έγινε όμως σε αυτά τα δύο χρόνια υπό τη νέα Ηγεσία;

  1. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία, κόμμα που είχε χάσει τις εκλογές με 10,5 μονάδες διαφορά, κατάφερε σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών να αντιστρέψει το εκλογικό κλίμα και να προηγείται στις δημοσκοπήσεις με διαφορά μεγαλύτερη των 10 μονάδων.
Ότι κάνατε τη Ν.Δ. μικρή καθώς με ιδιαίτερη δυσκολία και μόνο σε στημένες δημοσκοπήσεις ξεπερνάτε το 22% γιατί δεν το λέτε;;;;

  1. Σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, η Νέα Δημοκρατία αναγκάζει τον πρωθυπουργό σε παραίτηση και εξασφαλίζει ρητή συμφωνία για εκλογές σε σύντομο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Ότι συγκυβερνάτε με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ υπό τον Παπαδήμο γιατί το κρύβετε;;; Και αλήθεια για ποια ρητή συμφωνία για εκλογές σε σύντομο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μιλάτε όταν όλοι πια καταλαβαίνουν ότι εκλογές αποκλείεται να γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου;;;

  1. Η Νέα Δημοκρατία επιβάλλει την πολιτική της ατζέντα. Κατορθώνει, ενώ ακόμα βρίσκεται στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να επιβάλει πολιτικές, με τις οποίες διαφωνούσε η κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα η κατάργηση του Ασύλου.
Αν δεν είχατε το συγκεκριμένο τομεάρχη σιγά μην είχατε συμφωνήσει στο νόμο πλαίσιο για την παιδεία.... Όσο για την πολιτική ατζέντα που επιβάλλατε, γνωρίζω ένα καλύτερο ανέκδοτο με τον Τοτό....

  1. Η Παράταξη, μετά από 35 χρόνια, αλλάζει γραφεία και αποκτά σύγχρονη και λειτουργική έδρα, συγκεντρώνοντας όλες τις υπηρεσίες της σε ένα κτήριο, εξοικονομώντας, παράλληλα, 40% από το μέχρι τότε λειτουργικό της κόστος. Οι υποδομές και οι δυνατότητες των νέων γραφείων της, μπορούν πλέον να συγκριθούν με αντίστοιχες έδρες όλων των σύγχρονων ευρωπαϊκών κομμάτων.
Εγκαταλείψατε λοιπόν ένα κτίριο που έχει συνδεθεί με την ιστορία του κόμματος για να αυτοεξοριστείτε στα σοκάκια της Συγγρού... Συγχαρητήρια πάντως γιατί όντως κάνατε οικονομία και έτσι πια αφήνετε ανά δίμηνο απλήρωτους τους εργαζόμενους στο κόμμα... Αλλά ξέρω, δεν ανησυχείτε! Κάποια τράπεζα θα σας δώσει δάνειο πάνω ή κάτω από το τραπέζι και κάποιος επιχειρηματίας βενζινάς θα βρεθεί να σας λαδώσει.... Στο κάτω κάτω υπάρχει και η ιδέα να μπει λουκέτο στο μαγαζί, να σβήσει τα χρέη του και να επανιδρυθεί με άλλο όνομα και άλλο έμβλημα όπως π.χ. Νέα Σύγχρονη ΠΟΛΑΝ....

  1. Οι θεσμοί του κόμματος έγιναν περισσότερο δημοκρατικοί και  τα μέλη του κόμματος έχουν πλέον αποφασιστικό λόγο στις κομματικές αποφάσεις.
Θυμίστε μας παρακαλώ πότε ήταν η τελευταία φορά που συνεδρίασε κομματικό όργανο και πήρε το λόγο όποιος ήθελε...

. Συγκεκριμένα:
    • Καθιερώνεται η εκλογή των προέδρων και των μελών των Νομαρχιακών και Τοπικών Επιτροπών από τη βάση του κόμματος, μέσω καθολικής ψηφοφορίας
Όταν λέτε βάση προφανώς εννοείτε τους 380.000 που ψήφισαν τον πρόεδρο Τόνυ γιατί οι υπόλοιποι δεν πρόκειται να σας ψηφίσουν κύριε Σαμαρά...
    • Η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, εκλέγεται πλέον από τη βάση της νεολαίας, μέσω καθολικής ψηφοφορίας. Στις πρώτες εκλογές από τη βάση στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ, συμμετέχουν περισσότεροι από 42.000 νέοι ηλικίας 16-32 και εκλέγεται πρόεδρος ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Για εκείνο τον ακροδεξιό Χατζή που αποτύχατε να βγάλετε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ απέναντι στον Παπαμιμίκο και σήμερα σας βρίζει ως πουλημένους γιατί δεν λέτε κουβέντα;;;
    • Μέσω του νέου καταστατικού του κόμματος, παρέχεται στις τοπικές κοινωνίες η δυνατότητα επιλογής υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Λαϊκοδεξιών υποψηφίων και ψηφοφόρων εννοείτε γιατί τους φιλελεύθερους μεσαιοχωρήτες τους θέλετε εκτός κόμματος...
    • Καθιερώνονται θέσεις αντιπροέδρων του κόμματος.
Μιλάτε για τους δύο αντιπρόεδρους σας, κύριε Σαμαρά, που έγιναν υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας στην κυβέρνηση Παπαδήμου στην οποία εξακολουθείτε να ισχυρίζεστε ότι δεν έχει ουσιαστική συμμετοχή και δεν συγκυβερνάτε... μάλιστα!
  1. Δημιουργείται η επιτροπή αξιολόγησης στελεχών, η οποία έχει ως σκοπό την ανανέωση και τον εμπλουτισμό της Νέας Δημοκρατίας με καταξιωμένα στελέχη από την κοινωνία. Σε αυτή την κατεύθυνση,  εξετάζονται χιλιάδες βιογραφικά. Ήδη, περισσότερα από 300 νέα στελέχη εμπλουτίζουν τις γραμματείες και τους τομείς πολιτικής ευθύνης του κόμματος.
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι στα βιογραφικά εξετάζόνται τα εξής κριτήρια: Πόσο σαμαρικός είναι ο ενδιαφερόμενος, πόσο αγαπάει τη λαϊκή δεξιά, πόσο μισεί τον Καραμανλή, τους μεσαιωχωρήτες και τους ντορικούς και φυσικά πόσο καλά γνωρίζει το Φαήλο και το Χρύσανθο...
  1. Η Νέα Δημοκρατία, μετά από θεματικές προσυνεδριακές διασκέψεις και προσυνέδρια που διοργανώνονται  σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιεί το 8ο τακτικό της Συνέδριο, όπου επαναβεβαιώνεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του κόμματος και η προσήλωσή του στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού. 
Η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και οι υπόλοιποι στο ΕΛΚ γιατί έχουν διαφορετική άποψη;;;
  1. Δημιουργείται ένα σύγχρονο, διαδραστικό  «πόρταλ» με στόχο την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ πολιτών, περιφερειακών οργανώσεων  και κεντρικής διοίκησης.
Αν μιλάτε για το επίσημο (www.nd.gr) παρακαλώ να διορθώσετε την ιστορία του κόμματος γιατί έχετε αποκρύψει τα αίσχη που έκανε ο Σαμαράς και οι άνθρωποί του το ’93. Αν μιλάτε για το άλλο (www.antinews.gr) είμαι βέβαιος ότι είστε περήφανοι και ευτυχείς για τις ιδέες που κυκλοφορούν εκεί μέσα....
  1. Παρουσιάζονται και τίθενται σε διαβούλευση από τον Πρόεδρο του κόμματος τολμηρές, σύγχρονες προτάσεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Προτάσεις που θα αλλάξουν την Ελλάδα, θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος και θα σηματοδοτήσουν τη μετάβαση στη νέα Μεταπολίτευση. Ανάμεσα στ’ άλλα προτείνονται:
    • Εκλογή και ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
    • Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες του Πρωθυπουργού, των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.
    • Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή.
    • Αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στην ευθύνη υπουργών, την ασυλία των Βουλευτών και το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων.
    • Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων, εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους και καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος.
    • Ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών και κατάργηση προνομίων, άσχετων με τα καθήκοντά τους.
    • Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού με Μόνιμους Υπηρεσιακούς Υφυπουργούς, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού.
    • Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
    • Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
    • Αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος.
Στις προτάσεις αυτές γιατί δεν συμπεριλαμβάνετε και την εξής θέση. Να μπορεί κάποιος να ρίξει μία κυβέρνηση και να μη τρέχει κάστανο... Έτσι θα ξεπλύνετε και το βρώμικο παρελθόν σας το ’93...
  1. Παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, από κόμμα της Αντιπολίτευσης πλήρης οικονομική πρόταση με βασικό στόχο την ταχεία έξοδο από την κρίση. Με το «ΖΑΠΠΕΙΟ I» και το «ΖΑΠΠΕΙΟ II», ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύουν ότι το μνημόνιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονόδρομος και αναλαμβάνουν πολιτικό κόστος, παρουσιάζοντας κοστολογημένο πρόγραμμα, για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Αφού το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος γιατί συγκυβερνάτε με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και θα ψηφίσετε τη δανειακή σύμβαση που είναι το μνημόνιο 2;;;; Επίσης γιατί δεν λέτε ότι και το Ζάππειο Ι και το Ζάππειο ΙΙ απορρίφθηκαν στο ΕΛΚ ως προτάσεις που γεννούν ελλείμματα;;;
  1. Στο ίδιο διάστημα, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ αναπτύσσουν στοχευμένες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών και την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Παρουσιάζουν ολοκληρωμένες και τολμηρές προτάσεις, σπάζοντας τα ταμπού χρεοκοπημένων εποχών.
Παρόλα αυτά η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ ακόμα σας κράζει γιατί τα βρήκατε με τη Διαμαντοπούλου και ψηφίσατε το νόμο πλαίσιο...
  1. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι εκτιμήσεις, οι θέσεις και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνονται στο ακέραιο.
    Για πείτε μας μια θέση και πρόταση της Ν.Δ. που δικαιώθηκε στο ακέραιο γιατί μέχρι στιγμής μόνο κωλοτούμπες του προέδρου Τόνυ σε όλα βλέπουμε....
  2. Η Νέα Δημοκρατία, σε λιγότερο από δύο χρόνια, γίνεται κυρίαρχη πλειοψηφική δύναμη στους περισσότερους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς σε ολόκληρη τη χώρα, κερδίζοντας τις εκλογές σε δικηγορικούς, ιατρικούς, φοιτητικούς Συλλόγους, κλπ.
Ναι αλλά με τι ποσοστά και τι συμμετοχή;;;; Τα μισά λέτε συνέχεια καλοί μου ΠΟΛΑΝίτες....
  1. Με την επιστολή του προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ, του Eurogroup, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αντώνης Σαμαράς συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η τυχοδιωκτική εξαγγελία δημοψηφίσματος, θεμελιώνει τη δυνατότητα αλλαγών στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και διασώζει την αξιοπρέπεια της χώρας. Κερδίζει, όχι μόνο για τη Ν.Δ., αλλά για όλους τους Έλληνες.
Α, τελικά υπέγραψε λοιπόν!!! Γιατί μέχρι προχθές μας έλεγε ότι δεν βάζει τέτοιες υπογραφές και δεν αλλάζει απόψεις σαν τα πουκάμισα... Σταθερός στις απόψεις του!!!

Καλοί μου ΠΟΛΑΝίτες εύχομαι κι άλλες τέτοιες «επιτυχίες» αν και στο επόμενο αντίστοιχο non paper θα περιγράφετε μάλλον τις μαύρες σελίδες επί Αντώνη Σαμαρά στη Ν.Δ. που κατάντησε Νέα Σύγχρονη ΠΟΛΑΝ....

Δεν υπάρχουν σχόλια :