Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

2 χρόνια Σαμαράς = 2 χρόνια κατρακύλα και απαξίωση, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις...


Μπορεί η Συγγρού να κυκλοφορεί “non paper” για πολλά γέλια, όμως η κατάσταση στο πάλαι ποτέ μεγάλο φιλελεύθερο κόμμα εξουσίας είναι για κλάματα.
Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα 29η Νοεμβρίου 2009, όταν το σύστημα της διαπλοκής έριξε όλες τις δυνάμεις επιρροής και τελικά πέτυχε την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 2 χρόνια γεμάτα...
αναξιοπιστία, ανακολουθίες, παλινωδίες, ακραίο λαϊκισμό, ανύπαρκτες προτάσεις, θεσμική και ιστορική απαξίωση της παράταξης που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Τα ακροδεξιά σταγονίδια που συνόδευσαν το Σαμαρά στην επέλασή του συνιστούν σήμερα την κυρίαρχη ιδεολογική και πολιτική έκφραση της ΝΝΔ, καθιστώντας το πάλαι ποτέ κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκό και φιλελεύθερο κόμμα της Ελλάδας, παρία και παράσιτο του ευρωπαϊκού οράματος.

Δυστυχώς, οι ευθύνες βαρύνουν κυρίαρχα τους βουλευτές και τα στελέχη εκείνα της ΝΝΔ που ενώ διαφωνούν και προβληματίζονται δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα και το θάρρος να αντισταθούν στην ακροδεξιοποίηση του κόμματός τους. Από το περιθώριο παρακολουθούν δειλοί και ανήμποροι τη ΝΝΔ να απαξιώνεται και να αποδυναμώνεται ραγδαία, συμμετέχοντας στη συνολική φθορά του δικομματικού συστήματος.

Αυτό καταδεικνύουν ακόμη και οι πλέον φιλικές προς το Σαμαρά δημοσκοπήσεις, που μάλιστα χρηματοδοτούνται είτε από την ίδια τη Συγγρού είτε από ΜΜΕ υποκείμενα στον έλεγχό της.

Γι’ αυτό -και αντί άλλων ενδείξεων και αποδείξεων- επιλέξαμε σήμερα, 2 χρόνια μετά, να παραθέσουμε τα πορίσματα των ερευνών τότε και τώρα. Η σύγκριση γίνεται ανάμεσα στις πρώτες μετά την εκλογή Σαμαρά δημοσκοπήσεις και τις τελευταίες που έχουν δημοσιευθεί. Και το συμπέρασμα είναι κάθε άλλο παρά «πανηγυρικό», όπως το εμφανίζουν οι προπαγανδιστές της Συγγρού. Η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά -μέσα σε δύο μόλις χρόνια- έχει απολέσει οριστικά και αμετάκλητα τουλάχιστον το 1/3 της ήδη συρρικνωμένης εκλογικής επιρροής που κατέγραψε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Και ενώ η αυτοδυναμία συνιστά πλέον στόχο αντικειμενικά ανέφικτο, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα κρίνουν τελικά ακόμη και αυτή την «πύρρειο» πρωτιά που της δίνουν οι μέχρι τώρα μετρήσεις...



Read more: http://defrejus.blogspot.com/2011/11/2-2.html#ixzz1f81lCFZ6

Δεν υπάρχουν σχόλια :