Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Kαταπέλτης το Reuters κατά Σαμαρά

Σε χθεσινή του ανταπόκριση το Reuters αναφέρεται αναλυτικά στη στάση του Αντώνη Σαμαρά και κυρίως στην εμμονή του να μην βάλει την υπογραφή του κάτω από τη νέα δανειακή σύμβαση. 
Συνδέει μάλιστα τα προσωπικά πείσματα του Σαμαρά με την «αναμενόμενη» και ανεξέλεγκτη πτώχευση της Ελλάδας.
Ο Σαμαράς με την «ανυποχώρητη» λαϊκίστικη πολιτική του και 


την χρήση των όρων «ταπεινωτική υποχώρηση» παγιδεύτηκε σε μια φρασεολογία "δεξιάς" εθνικής αξιοπρέπειας , από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει!

Κάθε υποχώρηση αυτή τη στιγμή ισοδυναμεί με … «ταπείνωση» !
Η πλήρης δε «αποδέσμευσή» του, από οποιαδήποτε υποχρέωση, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Το πιο χειροπιαστό όμως δεδομένο είναι ότι οι πιστωτές της Ελλάδας, πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον, είναι ακόμη πιο καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική και τους πραγματικούς σκοπούς του Σαμαρά.
Όταν μάλιστα σκέφτονται ότι ενδεχομένως να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός απογοητεύονται ακόμη περισσότερο. Η Ελλάδα προχωρά σε νέα κυβέρνηση Σαμαρά που έχει αρνηθεί το μνημόνιο, την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και έχει αρνηθεί πεισματικά να έρθει σε κάποια στοιχειώδη συμφωνία με τα βασικά αδελφά κόμματα του ΕΛΚ, που κυβερνούν αυτή τη στιγμή την Ευρώπη.

Συμπέρασμα: Οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται τον Σαμαρά και φοβούνται ακόμη και σενάρια ανεξέλεγκτης πτώχευσης της Ελλάδας. Σε τέτοια περίπτωση ακόμη και η διάλυση της Ευρώπης είναι πιθανή! Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι έτοιμες για τέτοια σενάρια!


Δεν υπάρχουν σχόλια :