Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το αληθινό μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι η προσφορά στην πατρίδα χωρίς ιδιοτέλεια


«Ο σεβασμός σε εκείνους που αψήφησαν τα πάντα και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τη δημοκρατία είναι δεδομένος.
Στα χρόνια που πέρασαν από το 1973 έως σήμερα πολλά άλλαξαν. Δεδομένα και αξίες ανατράπηκαν. Το χρέος, όπως, προς την πατρίδα παραμένει το ίδιο. Το χρέος αυτό πρέπει να μην έχει 


ιδιοτέλεια, να μην προσβλέπει σε ανταπόδοση.
Σήμερα, το χρέος αυτό υπό άλλες συνθήκες πέφτει και στους δικούς μας ώμους. Σήμερα, ο λαός μας θέλει όλους, ανεξαρτήτως ιδεολογιών, συνεχιστές των ιδεών που ως στόχο έχουν την προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας. Και τα συμφέροντα της πατρίδας πρέπει να τίθενται πάνω από κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα.
Εμείς, στη Δημοκρατική Συμμαχία θεωρούμε ότι το πρώτο βήμα έγινε με τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Οφείλουμε να κάνουμε και το επόμενο με την ειλικρινή στήριξη της.
Οι Έλληνες περιμένουν από εμάς να δικαιώσουμε τους αγώνες και τις θυσίες τους και αυτό, κύριε Πρόεδρε, όπως πολύ σωστά είπατε, μπορεί να γίνει μόνο όταν κάνουμε πράξη την εθνική ενότητα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, ώστε να δυναμώσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος να λειτουργεί επ’ ωφελεία του πολίτη. Μόνο έτσι θα δώσουμε συνέχεια στα οράματα των νέων του Πολυτεχνείου. Και βέβαια μόνο έτσι οι Έλληνες πολιτικοί θα αποκτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία και θα μας εμπιστευτεί και πάλι ο λαό».

Η ομιλία του Βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος εκπροσώπησε την Δημοκρατική Συμμαχία κατά την ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που ήταν αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης για το Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :