Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Με άδεια τα χέρια έφυγε ο Νταλάρα(ς)

Φόβοι εκφράζονταν και σήμερα από την πλευρά Νταλάρα για την καθυστέρηση που παρατηρείται από την ελληνική πλευρά στην εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. 
Στην Ελλάδα οι πολιτικοί είναι παγιδευμένοι στα εσωκομματικά τους ακροατήρια και δεν ενδιαφέρονται για την πραγματική εφαρμογή της συμφωνίας. 
Προηγούνται τα επικοινωνιακά και κομματικά παιχνίδια ισχύος και αυτό αποτελεί εμπόδιο στην 


εφαρμογή όλων των συμφωνιών μεταξύ ΕΕ – ΔΝΤ και ελληνικής κυβέρνησης.
Πηγές που πρόσκεινται στον Νταλάρα διαδίδουν ότι η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μεγαλύτερο κούρεμα και ότι η συμφωνία της 26ης θα αποτύχει στην πράξη όπως απέτυχε το Μεσοπρόθεσμο. Μεγαλύτερο πάντως κούρεμα διαμηνύει ο Νταλάρα ισοδυναμεί με πτώχευση.

Στην χθεσινή συνάντησή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Τσάρλς Νταλάρα που ήρθε στην Αθήνα, ως εκπρόσωπος των ξένων ιδιωτών πιστωτών της χώρας, μετέφερε προτάσεις των τελευταίων που περιλαμβάνουν ευνοϊκότερους όρους για τις τράπεζες που θα δεχθούν να συμμετάσχουν στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Ειδικότερα το αίτημα των τραπεζών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν γίνεται αποδεκτό, είναι να υπάρξει υψηλότερο επιτόκιο για τα ομόλογα που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα των οποίων η αξία θα μειωθεί.
Παράλληλα η πλευρά των τραπεζιτών ζητά μεγαλύτερες εγγυήσεις για τα ομόλογα αυτά. Αύριο αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση στη Φρανκφούρτη μεταξύ του IIF και της Τρόικας για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :