Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη!


...και για να τελειώνουμε με τους μπουρδολόγους που πήραν ήδη θέση στα τηλεοπτικά παράθυρα και είδαν -από απόσταση- το "λαό της Θεσσαλονίκης" να διώχνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Άλλο η εθνική υπερηφάνεια και ο σκληρός αγώνας για την ανεξαρτησία της χώρας και άλλο οι «τζάμπα μαγκιές» που 



μπερδεύουν τη φτηνή «αντίσταση» με τους αγώνες εκείνων τους οποίους καλούμεθα να τιμήσουμε την ημέρα του μεγάλου ΟΧΙ.
Επειδή για τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη ήδη τα παραδοσιακά αθηναϊκά ΜΜΕ με τους συνήθεις αναλυτές οι οποίοι έχουν άποψη επί παντός επιστητού άρχισαν το γνωστό παιχνίδι, να διευκρινίσουμε τα εξής καθώς παρακολουθήσαμε τα γεγονότα από απόσταση αναπνοής όπως και ό,τι συμβαίνει σ'αυτή την πόλη.

α)Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων που πρόσκεινται...στο ΣΥΡΙΖΑ και βρισκόταν συγκεντρωμένα μπροστά στο ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου (100 μέτρα περίπου από την εξέδρα των επισήμων) εισέβαλαν οργανωμένα στο οδόστρωμα ρίχνοντας τα χαμηλά κιγκλιδώματα και απωθώντας μικρή ομάδα αστυνομικών που υπήρχαν στο σημείο μόλις εμφανίστηκε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ανάμεσα στους επικεφαλής ο βουλευτής του Σύριζα Γ. Κουράκης.
β) Ήταν εμφανής η αμηχανία των αστυνομικών υπευθύνων καθώς δεν επιθυμούσαν να διαλύσουν το πλήθος όταν ανάμεσα στους υπόλοιπους χιλιάδες συγκεντρωμένους βρισκόταν πολλά μικρά παιδιά με τους γονείς τους των οποίων οι ζωές θα έμπαιναν σε κίνδυνο εάν επιχειρούνταν οποιαδήποτε βίαιη επέμβαση και επικρατούσε πανικός.
γ)Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις επέλεξαν να τοποθετήσουν κάθετα τις κλούβες των ΜΑΤ και προσπάθησαν μάταια να πείσουν τους διαδηλωτές του Σύριζα να αποχωρήσουν
δ)Στο οδόστρωμα εισέβαλε στη συνέχεια ομάδα "αγανακτισμένων" που διαδήλωνε στην απέναντι μεριά του δρόμου στο ίδιο περίπου σημείο (επί της Μ.Αλεξάνδρου κοντά στην οδό Καλλιδοπούλου)
ε) Μικρή ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής απομονώθηκε από μια διμοιρία των ΜΑΤ που έσπευσε στο σημείο.
στ) Μερικοί από το πλήθος που παρακολουθούσε άρχισαν να αποχωρούν μετά από 15' περίπου φοβούμενοι έκτροπα άλλοι ...ωθούμενοι απ΄την "ψυχολογία της μάζας" επέλεξαν να κατέβουν στο οδόστρωμα κυρίως από περιέργεια καθώς ούτε παρέλαση υπήρχε σε εξέλιξη ούτε κάποιος για να τους εμποδίσει. Ακολούθησε ευχάριστος περίπατος στην άδεια παραλιακή...

ζ) Η ένταση εκτονώθηκε όταν ο Πρόεδρος αποφάσισε να αποχωρήσει -κακώς κατά την ταπεινή μας άποψη- μετά από μισή ώρα αμηχανίας..Συνοψίζοντας.. δεν υπήρχε παλλαϊκή στήριξη στα καραγκιοζιλίκια που παρακολουθήσαμε και διοργάνωσαν γνωστά στελέχη συγκεκριμένου κομματικού χώρου.Το πλήθος απλώς παρευρέθηκε και παρακολούθησε τις ακραίες αντιδράσεις των περίπου 100-150 διαδηλωτών που υποβοηθήθηκαν απ΄το ελλιπές σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. Δεν υπήρχαν οι χιλιάδες "άνεργοι ή οι γονείς που δεν έχουν χρήματα να ταΐσουν τα παιδιά τους".Αυτοί έχουν ακόμα αξιοπρέπεια..Ήταν οι ίδιοι γραφικοί κατ'επάγγελμα "διαδηλωσάκηδες" της πόλης,γνωστοί σε όλους όσους παρακολουθούν τα κοινά της Θεσσαλονίκης.


Αγανακτισμένοι είμαστε όλοι μας.Όλοι έχουμε πληγεί απ΄τα όσα γίνανε και όσα πρόκειται να συμβούν αλλά η ισοπέδωση των πάντων απλώς θα μας οδηγήσει ακόμη παρακάτω.Δεν είναι λύση και όσοι το επιδιώκουν είναι οι ίδιοι που το επιδίωκαν πάντοτε για δικούς τους όμως λόγους..Η θέση μας για τις σημερινές διαμαρτυρίες -κατανοητές όσο δεν ξεφεύγουν απ΄τα όρια και δεν προσβάλλουν τη μνήμη όσων σήμερα τιμούμε - είναι γνωστή και θα την επαναλάβουμε για άλλη μια φορά:Είναι άλλο η εθνική υπερηφάνεια και ο σκληρός αγώνας για την ανεξαρτησία της χώρας και άλλο οι «τζάμπα μαγκιές» που μπερδεύουν τη φτηνή «αντίσταση» με τους αγώνες εκείνων τους οποίους καλούμεθα να τιμήσουμε την ημέρα του μεγάλου ΟΧΙ.Είναι εντελώς αδόκιμο να μετατρέπουμε αυτές τις επετείους σε φιέστες λαϊκισμού και γραφικότητας.Υπάρχουν πολύ καταλληλότεροι χώροι για την εκδήλωση οποιασδήποτε -άδικης ή δίκαιης- συνδικαλιστικής διαμαρτυρίας.

Αίσχος


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/10/blog-post_667.html#ixzz1c5PyZGMS

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

Ανακοίνωση για την ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, και την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αποτέλεσμα να...
αποχωρήσει, εξέδωσε η αστυνομία.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

"Την 11.00΄ ώρα σήμερα 28-10-2011, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης, είχε προγραμματιστεί παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τιμώμενο πρόσωπο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Πριν την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, οργανωμένες ομάδες ατόμων, που πρόσκεινται η μία σε πολιτικό κόμμα και οι λοιπές σε κοινωνικούς, αθλητικούς και εθνικιστικούς χώρους, είχαν συγκεντρωθεί ανάμεσα στο πλήθος των θεατών της παρέλασης. Στα σημεία αυτά είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις λήψης των απαραίτητων μέτρων ευταξίας. Αμέσως μετά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οργανωμένες αυτές ομάδες ατόμων, λειτουργώντας αιφνιδιαστικά, απέρριψαν βίαια τα κιγκλιδώματα, απώθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις και μετακινήθηκαν στο οδόστρωμα.

Ταυτόχρονα, στο οδόστρωμα μετακινήθηκαν και αρκετές χιλιάδες λαού, ακολουθώντας τις προσκλήσεις και προτροπές τους να καταλάβουν το χώρο, που θα πραγματοποιούταν η παρέλαση των τμημάτων. Οποιαδήποτε αστυνομική επιχείρηση στην προκειμένη περίπτωση θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης σωματικών βλαβών, ιδίως σε ευάλωτες και ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες προσώπων, αλλά και θα αμαύρωνε τις ιστορικές εθνικές επετειακές εκδηλώσεις. Οι χώροι τέτοιων εκδηλώσεων, όπου τιμώνται εθνικοί αγώνες και οι πεσόντες στο καθήκον, δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο αστυνομικής επιχείρησης αποκατάστασης τάξης."

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/10/blog-post_7014.html#ixzz1c5pQyxEL