Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σαρκοζί: Λανθασμένη η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση ότι «έχει εμπιστοσύνη» στην Ελλάδα ότι θα βγει από την κρίση, τόνισε όμως ότι ήταν λανθασμένη η ένταξη της στη ζώνη του ευρώ το 2001.

«Ήταν λανθασμένη, επειδή η Ελλάδα εντάχθηκε με στοιχεία που ήταν ανακριβή. Δεν ήταν έτοιμη», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι η 


χώρα αυτή «μπορεί να σωθεί, χάρη στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών.

«Εάν δεν καταλήγαμε σε μια απόφαση χθες δεν θα βούλιαζε μόνο η Ευρώπη αλλά ο κόσμος όλος με το απίστευτο, και πέρα από κάθε φαντασία γεγονός, τη χρεοκοπία μιας χώρας, της Ελλάδας», ανέφερε απόψε ο Νικολά Σαρκοζί σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό, με το οποίο επιχείρησε να εξηγήσει και να αναλύσει τη σημασία των αποφάσεων που πήραν οι ηγέτες της ευρωζώνης κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στο ερώτημα εάν οι χθεσινές αποφάσεις θα οδηγήσουν την Ευρώπη στην έξοδο από την κρίση ή ήταν ακόμα ένα «μπάλωμα» ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι: «Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Θα πρέπει με σεμνότητα να πούμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε σε έναν καινούργιο κόσμο, όπου τα σημεία αναφοράς, οι ιδέες, οι συνθήκες αλλάζουν ανά πάσα στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια :