Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Υπέρ των Μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και η .... Χίλαρι Κλίντον

Συνάντηση υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη,
με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον.

Κατά την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση χαιρέτησε τη δέσμευση της Ελλάδας για «δημοσιονομική και διαρθρωτική μεταρρύθμιση» και χαρακτήρισε ως θετικές εξελίξεις την


σημερινή απόφαση στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπρινίδης επισήμανε το «σημαντικό ρόλο» που διαδραμάτισαν οι ΗΠΑ, λέγοντας ότι «τα πράγματα πήγαν καλά» για τη χώρα μας.

Στη συνέχεια, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην 71η εθνική επέτειο του «Όχι», την ημέρα που οι Έλληνες γιορτάζουν την ελευθερία και το θάρρος του ελληνικού λαού, όπως τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι και σήμερα η Ελλάδα καλείται να παλέψει με το ίδιο θάρρος: «Αυτή τη φορά η πρόκληση είναι οικονομική», είπε, αναφέροντας ότι ο Ελληνικός λαός κάνει «μεγάλες αλλαγές, μεγάλες θυσίες», για να γίνει και πάλι η ελληνική οικονομία «υγιής και ανταγωνιστική». Και ενώ αυτές οι αλλαγές και οι θυσίες είναι σίγουρα επώδυνες, σημείωσε, είναι απαραίτητες, προσθέτοντας ότι σε βάθος χρόνου θα ωφελήσουν την Ελλάδα και τους εταίρους της, αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά και τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :