Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αντώνη, ποτέ μη λες δυνατά αυτά που σκέφτεσαι!

Έχουμε πει ξανά ότι ο Αντώνης δεν είναι το χαρισματικό και σωτηριακό άτομο που πάνε να μας περάσουν οι φυρομυαλιασμένοι σαμαροφύλακες. Κάθε άλλο. Μια μετριότητα είναι και ένας πολιτικός περιορισμένης αξίας που κολακεύεται πάρα πολύ εύκολα από τους πιστούς «οπαδούς» του. Μόνο που στην περίπτωση του Αντώνη οι «οπαδοί» θέλουν να κάνουν κουμάντο και να 


καθορίζουν την ιδεολογική καθαρότητα του κόμματος και τις κατευθύνσεις της "γνήσιας"  στρατηγικής. Έτσι υπάρχουν σχέσεις εξάρτησης του Αντώνη από το σύστημα της Συγγρού!
Στο παρασκήνιο της Συγγρού εξελίσσεται μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Καραμανλικών (που χαρακτηρίζονται υποτιμητικά μεσαιοχωρίτες) και των Σαμαρικών (που αυτοπροσδιορίζονται ως καθαρόαιμοι και γνήσιοι δεξιοί που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τους χαμένους στην μετάφραση Λούληδες της πλατείας Μαβίλη).

Η λανθάνουσα γλώσσα προδίδει σχεδόν πάντα το παρασκήνιο. 
Έτσι και στην ομιλία του Αντώνη στη Βουλή σήμερα το πρωί, προδόθηκαν οι συζητήσεις που διεξάγονται στην Συγγρού και στην Μουρούζη, πίσω από τις βαριές κουρτίνες. 
Απευθυνόμενος στον Παπανδρέου δήλωσε: «Σε σας βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό, έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα».». 
Οι διαψεύσεις και τα καβγαδάκια δεν έπεισαν κανέναν. Το κακό έγινε, ενώ η "καθησυχαστική" απάντηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός (μέσω κύκλων και πάλι) έστειλε το μήνυμα. 
 Όταν ο ισχυρότερος και κλειδοκράτορας καθησυχάζει τον υφιστάμενό του, τότε είναι σίγουρος ότι έχει καθιερώσει την ισχύ του και είναι απολύτως βέβαιος για τις σχέσεις εξάρτησης του υφισταμένου από το περιβάλλον του. 
Τα σημεία αδυναμίας του Αντώνη δεν κρύβονται πλέον. 
Ακούστηκε ο αόρατος θίασος να περνά! Ο θεός απολείπει τον αλαζόνα Αντώνιον!

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον μπερδεύτηκε ή διάβασε λάθος από το γραπτό κείμενο. ακόμα μπορεί να προσπάθησε να πει μόνος του εκτός κειμένου .... κάτι, κι' έφαγε χλαπάτσα!
Αυτά όμως δεν αναιρούν τα περί γλώττας λανθάνουσας.
Αντίθετα τα ενισχύουν!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αστείες οι δικαιολογίες περί ατυχούς απόδοσης του κειμένου.
Γελάσαμε πολύ με το λάθος του Αντώνη.
Ήταν και πρωταπριλιά και περάσαμε όμορφα.
Σκεφτείτε να έπαιρνε τηλέφωνο ο Αντώνης τον Κωστάκη και να του έλεγε:
"Στην έσκασα βρε. Πρωταπριλιά είναι σήμερα"!
Και του χρόνου βρε Αντώνη!

Ανώνυμος είπε...

Βρε Αντώνη! Γλώσσεψε η μπέρδα σου κι' έγινες ρεζίλι;

Ανώνυμος είπε...

Σας ενημερώνω ότι διευκρινίστηκε από τον κύριο Μιχελάκη, τί ακριβώς εννοούσε ο Αρχηγός Αντώνης Σαμαράς.

Πέραν τούτου εάν εσείς βλέπετε φαντάσματα, δικό σας πρόβλημα!
Δεν μας αφορά.

Σας αφήνουμε με τα φαντάσματα.
Εκεί ανήκετε εξάλλου.

Ανώνυμος είπε...

RAS: ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ : 2,7 % : ΝΤΟΡΟΚΟΜΜΑ : 1,8 %!!!!!!!!!!!!!!
Ο πολιτικος με τις περισσοτερες αρνητικες κρισεις : ΝΤΟΡΑ : 72 % !!!!! ΓΑΠ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ. ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ : ΓΑΠ : 37.7 % ΣΑΜΑΡΑΣ : 37 %!! ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!