Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Μια τρύπα στο νερό το πόρισμα για την Siemens

Στην περαιτέρω κοινοβουλευτική έρευνα μέσω προκαταρκτικής επιτροπής του σκανδάλου της Siemens, παραπέμπουν τα πολιτικά κόμματα, με τους βουλευτές τους που μετέχουν στην ομώνυμη εξεταστική επιτροπή, η οποία πραγματοποίησε, χθες, την καταληκτική της συνεδρίαση. Από τη γραμματεία της ......

... .....
εξεταστικής επιτροπής δόθηκαν τα ονόματα των πρώην υπουργών που προτάθηκαν από τα κόμματα.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει λόγο πολιτικές ευθύνες και ανάγκη διερεύνηση και άλλων τυχόν ευθυνών, προτείνει για τον ΟΤΕ περαιτέρω διερεύνηση για τους Αν. Μαντέλη, Χρ. Βερελή, Γ. Παπαντωνίου και Νικ. Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Μιχ. Λιάπη και Γ. Αλογοσκούφη από τη ΝΔ. Για τον ΟΣΕ προτείνει τους κ.κ. Χρ. Βερελή και Μιχ. Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I τον Γ.Παπαντωνίου από το ΠΑΣΟΚ και από την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ τους Γ. Βουλγαράκη, Β. Πολύδωρα, Π. Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη. Για τον τομέα του Πολιτισμού τον Μιχάλη Λιάπη, για τις εξοπλιστικές προμήθειες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και για τη συγκάλυψη τους Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου.

Από την πλευρά της ΝΔ απέδωσε πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, και στους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρήστου Βερελή, Τάσου Μαντέλη, του πρώην υφυπουργού Ευάγγελου Μαλέσιου, καθώς και των νυν υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωντασντίνου, ενώ απέσυρε αρχική πρόταση για τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για τη διαφυγή Φόλκερ Γιουνγκ.

Το ΚΚΕ απέδωσε διαχρονικές πολιτικές ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση για όλους όσοι υπέγραψαν, εκτέλεσαν, διαχειρίστηκαν ή παρέλαβαν έργα συμβάσεων του Δημοσίου με τη Siemens, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε διαχρονικές ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα και τάχθηκε υπέρ της σύστασης προκαταρκτικής, σύμφωνα με προτάσεις που θα κάνει στην Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :