Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Φιάσκο με τα πορίσματα!...!

Με καυστικό τρόπο σχολιάζουν οι περισσότερες εφημερίδες τα πέντε διαφορετικά πορίσματα για την διερεύνηση της υπόθεσης της Siemens, στα οποία κατέληξαν τα κόμματα αργά τη νύχτα της Πέμπτης, μετά τα μεσάνυχτα, έπειτα από έντονο παζάρι και πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ των .............
.....................
μελών της Εξεταστικής Επιτροπής (και όχι μόνο). 
Για «φαρσοκωμωδία» κάνουν λόγο από το πρωτοσέλιδό τους τα «Νέα»
Για «φαρσοκωμωδία» κάνουν λόγο από το πρωτοσέλιδό τους τα «Νέα», ενώ για «νέο φιάσκο» κάνει λόγο το «Έθνος», που προσθέτει ότι μπήκαν «ονόματα στον ανεμιστήρα χωρίς στοιχεία για ποινικές ευθύνες». Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η ασάφεια των κατηγοριών προοιωνίζεται ναυάγιο και της Προανακριτικής», ενώ επισημαίνεται ότι «το μπαλάκι στην Ολομέλεια πετάει η Εξεταστική».
Σε ανάλογο ύφος, η «Ελευθεροτυπία» κάνει λόγο για «φαιδρό παιχνίδι με τα ονόματα», σχολιάζοντας ότι «με κριτήρια κομματικά, αντί δικαιοσύνης, η επιτροπή της Βουλής αποδίδει ευθύνες σε 15 πολικούς για τα σκάνδαλα της Siemens». Αντιστοίχως, η «Καθημερινή» μιλάει επίσης για «πολιτικά παίγνια εντυπωσιασμού», διευκρινίζοντας: «δεκατέσσερις υπουργοί και ο κ. Σημίτης στον προθάλαμο προανακριτικής για παραγεγραμμένα αδικήματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια :