Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

O «Κυνόδοντας» ένα βήμα πλησιέστερα στο Όσκαρ

Η κινηματογραφική παραγωγή «Κυνόδοντας», του Γιώργου Λάνθιμου, σημείωσε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία, που την φέρνει ένα βήμα πλησιέστερα στον απώτερο στόχο του να κερδίσει το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας του περασμένου χρόνου. Η πολυβραβευμένη αυτή Ελληνική παραγωγή μόλις μπήκε ανάμεσα στις ....................

...................
9 επικρατέστερες ταινίες από τις οποίες θα αναδειχτεί η πεντάδα των επίσημων υποψηφίων για το Όσκαρ της κατηγορίας της, στην 83η απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Εβδόμης Τέχνης.
 Η κατάταξη του «Κυνόδοντα» ανάμεσα στις 9 πιο αξιόλογες ξένες ταινίες αποτελεί σημαντικότατο επίτευγμα δεδομένου ότι στον σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν 66 συνολικά ταινίες από ισάριθμες χώρες.
Στις 9 ταινίες που επιλέχτηκαν να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο της ψηφοφορίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης παραγωγής περιλαμβάνονται επίσης η Αλγερινή Outside the Law, η Καναδική Incendies, η Δανέζικη In a Better World, η οποία θεωρείται ως ένας από τους πιο ισχυρούς αντίπαλους του Κυνόδοντα, δεδομένου ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα κέρδισε το βραβείο Golden Globe (Χρυσή Σφαίρα), η Ιαπωνική Confessions, η Μεξικανική Biutiful, η Νοτιοαφρικανική Life Above All, η Ισπανική Even the Rain και η Σουηδική Simple Simon. Ποιες από τις 9 τούτες ταινίες θα μπούνε στην πεντάδα των επίσημων υποψηφίων για το επίζηλο Όσκαρ αποφασίζεται σε ψηφοφορίες που γίνονται τώρα και των οποίων τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 5:30 το απόγευμα, ώρα Λος Άντζελες, της Τρίτης, 25 Ιανουαρίου στο Θέατρο Samuel Goldwin της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Χόλυγουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :