Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ακούστε τα φαήλοι:Είναι διαδικτυακό θύμα της Sarah Palin η Gabrielle Giffords?

Οι φαήλοι έχουν γίνει τα εγχώρια εικονικά πιστόλια του Σαμαρά ….. Ελληνικά tea parties μίσους τα σχόλια στα σαμαρικά blogs!
Θέμα της ημέρας στην Αμερική, κατά πόσον η πολιτική μίσους (πατριωτική σύμφωνα με τους υποστηρικτές της Palin), όπλισε το χέρι του 22χρονου Τζάρεντ Λόφνερ εναντίον της Δημοκρατικής βουλευτού Gabrielle Giffords.
Μήπως η Sarah Palin μέσω των διαδικτυακών κηρυγμάτων μίσους έχει δημιουργήσει ένα σκληρό πυρήνα πιστών «μαχητών», ως όχημα για την κατάκτηση της υποψηφιότητας για τις εθνικές εκλογές; Προσέξτε τον χάρτη με τους στόχους που ακόμα υπάρχει στην σελίδα της στο Facebook. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η άτυχη Gabrielle Giffords. (φωτογραφία δίπλα γιατί ενδέχεται ακόμη και σήμερα να κατέβει μια και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων). Η ίδια αρνείται ότι οι δίπλα στόχοι είναι διόπτρες όπλων!...! 
Το κακό όμως έγινε! Ανάμεσα στους «τρελούς» υποστηρικτές της έχουν αναπτυχθεί κάθε λογής ..............

....................
φράξιες και σέχτες, φανατισμένων και απρόβλεπτων χαρακτήρων. Έχουν σίγουρα ως επίκεντρο δράσης τα γραφικά tea parties. Πολύ εύκολα από την ελευθεριότητα της φραστικής βίας μπορεί κάποιοι να περάσουν τα όρια και να οδηγηθούν στην πραγματική βία, τον τραμπουκισμό και την τρομοκρατία.

Στην Αριζόνα ξεκίνησαν από το διαδίκτυο και γρήγορα πέρασαν στην πράξη με  επιθέσεις σε γραφεία Δημοκρατικών. Το αίμα βρίσκονταν πλέον μπροστά τους. 
Προσέξτε και στην δική μας περίπτωση των σαμαρικών blogs όπου έχει αναπτυχτεί η υπερπατριωτική φραστική βία, ο «περήφανος» μουτζαχεντινισμός και η χωρίς προσχήματα στοχοποίηση.
Λες και κάποιοι επιδιώκουν να χαθεί ο έλεγχος και οι υποκινητές να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Είναι γνωστό ότι όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες αντοχές. Πολύ εύκολα κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν τους εαυτούς τους φαηλότερους των φαήλων. Μια προσεκτική ματιά στα σχόλια των σαμαρικών blogs αποδεικνύει πολύ εύκολα την ελευθεριότητα στις ύβρεις, τα στοχοποιημένα πρόσωπα, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και άλλοι πάρα πολλοί.
Ρίξτε μια ματιά στα key words στην σελίδα της Sarah Palin στο FaceBook:War, Battle, Sights, Shots, Retreat, RELOAD, enemy's cross hairs, Big Guns, you only win the war if you’ve picked your battles wisely, never retreat, instead RELOAD. Κακή ώρα σαν τους δικούς μας. 
Δεν παραλείπουν ούτε μία μέρα να εκδηλώνουν μίσος, οργή, τυφλό φανατισμό, εμφυλιοπολεμική διάθεση και ιαχές παραμορφωμένου πατριωτισμού. Δεν μιλάμε καν για πατριωτισμό αλλά για αρρωστημένο σαμαρισμό. Σε αυτά τα blogs ο Σαμαράς ταυτίζεται με την Πατρίδα(με Π κεφαλαίο). 
Και όλο αυτό το αποκαλούν «μαχητικότητα», «αγώνα κατά των ντιντήδων», «πίστη στον Αντώνη», «αμέριστη υποστήριξη στον Αρχηγό» και άλλα γραφικά…. Όσο για τα προσωπικά τους blogs χαρακτηρίζονται «απάτητα λημέρια». Εμφανής η  προσωπολατρία, η παραφροσύνη και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Το αίμα βρίσκεται δυό βήματα μπροστά τους. Πρέπει πρώτα να βρεθούν τα χέρια και τα όπλα.
Και ποιός μας λέει ότι όλοι αυτοί οι «αγανακτισμένοι» έχουν σώας τας φρένας; Η λίστα των "στόχων" υπάρχει! Όπως επίσης και οι παράφρονες, οι εθνοπαράφρονες, η πολιτική ρητορική του μίσους, οι συναισθηματικά ασταθείς, η μισαλλοδοξία, οι απειλές, οι απειλούμενοι και οι «μαχητές» τραμπούκοι που θέλουν να «απελευθερώσουν» τη χώρα από την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια και δεν ξέρω και γω από τί άλλο.. 
Κλείνουμε τα μάτια μας στην βλακεία και η βλακεία έχει γίνει επικίνδυνη. Μια λεπτή κλωστή μας χωρίζει πλέον από το αίμα. Πολύ ενδιαφέροντα και τα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες στο twitter. Όπως για το θεωρητικό ερώτημα, τί θα γινόταν έτσι και ο συλληφθέντας Τζάρεντ Λόφνερ ήταν Άραβας ή μουσουλμάνος !...!Μην το συζητήσουμε καλύτερα.
Σχετικά links

Δεν υπάρχουν σχόλια :