Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

76 άτομα στο σχήμα του Σαμαρά. Αυτό δεν είναι σκιώδης κυβέρνηση είναι συμφορά!

Δώσε και σε μένα μπάρμπα!

Δεν είναι βόας δεν είναι κροταλίας! Ένα μήνα το χτίζανε και κατέληξαν στο πιο δυσκίνητο σχήμα που έχει ποτέ εμφανιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς συνεκτικό ιστό, χωρίς ομοιογένεια και χωρίς καμιά ελπίδα εσωτερικής συνεννόησης. 
Μεγάλες ομάδες απαρτίζουν ένα τεράστιο σχήμα που υποτίθεται θα έπρεπε να δίνει ένα πρακτικό νόημα κυβερνησιμότητας. Με τέτοιες ιδέες βολέματος και εσωτερικών συσχετισμών πορεύεται το επιτελείο του Σαμαρά. 
Το σχήμα αυτό δεν θα είχε καμιά πιθανότητα επιτυχίας σε .................

....................
περίπτωση πραγματικής κυβερνητικής θητείας. Η Ελλάδα της κρίσης απαιτεί μικρά και ευέλικτα σχήματα, για να επικοινωνούν γρήγορα και άμεσα και όχι αλληλοεξυπηρετήσεις κομματικών μηχανισμών. Το επιτελείο του Σαμαρά είναι όμηρος εσωτερικών ισορροπιών τρόμου, ορατών με την πρώτη ματιά. Οι σύμβουλοι εξαρτώνται από την κομματική νομενκλατούρα, τις βαρονίες και την πανίσχυρη στο εσωτερικό του κόμματος, οικογενειοκρατία.
Θα μπορούσαν να δώσουν σε όλους τους βουλευτές και ένα τομέα ή μια θεσούλα αναπληρωματικού. Γιατί άραγε αφήσανε κάποιους απέξω και δεν έδωσαν σε όλους από κάτι να παίζουν; Στην παιδική χαρά "Αντώνης και Σύμβουλοι Α.Ε" θα μπορούσαν όλοι να είναι υπουργοί και κομματάρχες.
Η κεντρική ιδέα του σημερινού πολυδιαφημισμένου ανασχηματισμού του Σαμαρά είναι:"Πάρε και συ μια θέση. Μπορείς"!.......

Δεν υπάρχουν σχόλια :