Πληθαίνουν οι φήμες ότι ένας άλλος Καραμανλής, ο κ. Κ. Καραμανλής, γιος του κ. Αχ. Καραμανλή και εξάδελφος του τέως πρωθυπουργού, θα εμπλακεί στην ενεργό πολιτική.
Έρχεται ο Κώστας Καραμανλής;» . Πολλοί νεοδημοκράτες όταν ακούν το ερώτημα ξαφνιάζονται και μιλάνε για τον τέως πρωθυπουργό που παραμένει στη ΝΔ ως απλός βουλευτής. Για τη συντριπτική πλειονότητα της κομματικής βάσης το όνομα «Καραμανλής» παραμένει στην καρδιά τους, ενώ για άλλους αποτελεί τον πολιτικό... θυρεό ή οικόσημο της παράταξής τους.
Άλλοι, κυρίως βουλευτές και στελέχη που έχουν γνώση όσων κυκλοφορούν στο παρασκήνιο, αναφέρονται σε έναν άλλον Καραμανλή. Ορισμένοι μπερδεύονται και μη γνωρίζοντας πρόσωπα της ευρύτερης οικογένειας των ...............
......................Καραμανλήδων μιλάνε με νοσταλγία για τον ιδρυτή της ΝΔ και επί δεκαετίες κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Οι συζητήσεις όμως αφορούν τον συνονόματο εξάδελφο του τέως πρωθυπουργού και γιο του πρώην υπουργού κ. Αχ. Καραμανλή. Πίσω από τις κουρτίνες της «γαλάζιας» εξουσίας αρχίζουν, δειλά-δειλά, να γίνονται αναφορές για το πολιτικό μέλλον του 36χρονου κ. Κ.Καραμανλή και το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι φήμες ότι θα εμπλακεί στην πολιτική και θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα η φημολογία είναι έντονη, ενώ στον Νομό Σερρών πολλοί ήδη αρχίζουν και συζητούν την προοπτική να εκπροσωπήσει τον νομό τους στη Βουλή «ο γιος του Αχιλλέα» , όπως λένε.
Όταν η συζήτηση γίνεται για έναν Καραμανλή, έστω και ερήμην του, όπως αυτή την περίοδο, δεν μπορεί παρά να προκαλεί ευρύτερες αναφορές και να δίνει τροφή σε διάφορα σενάρια. Πώς αντιδρά ο ίδιος; Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι γελάει με αυτά τα σενάρια και βλέπει ξαφνικά να γίνεται η ίδια συζήτηση όπως για την αδελφή του κυρία Φωτεινή Καραμανλή, προ δύο ετών, όταν κυκλοφορούσε έντονα η φήμη ότι επρόκειτο να πολιτευθεί.
Μπορεί να πει «όχι»; Ο ίδιος μονίμως τα τελευταία χρόνια κατακρίνει τους γόνους των πολιτικών οικογενειών που εισέρχονται στην πολιτική χωρίς να έχουν επαγγελματική πορεία. Σε μακρές συζητήσεις που έχει κάνει με φίλους του έχει υποστηρίξει ότι δεν είναι μονόδρομος η πολιτική και υπεραμύνεται των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, αφού μαζί με την αδελφή του διοικεί τη ναυτιλιακή εταιρεία Ηellenic Carriers (εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας της μητέρας τους, πριν από πολλές δεκαετίες), που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του City και στη Wall Street. Εξάλλου η μητέρα του, η κυρία Νίκη Διαμαντή, κατάγεται από τη γνωστή ναυτική οικογένεια Διαμαντή και ο παππούς του ήταν εφοπλιστής με ναυτική κουλτούρα 60 και πλέον ετών.
Αναπόφευκτα όμως ως μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», του οποίου, όπως λέγεται, κάποια στιγμή θα ηγηθεί, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του Αχιλλέα (νυν αντιπρόεδρο) και τον πρώην υπουργό και «θεματοφύλακα» του «καραμανλισμού», τον κ. Π. Μολυβιάτη (νυν πρόεδρος), και λόγω του βαρέος φορτίου του ονόματος που φέρει, δεν είναι εύκολο να αρνηθεί την εμπλοκή του στην πολιτική, όταν αυτό το θέμα τεθεί επί τάπητος.
«Αυτό θα γίνει με τους δικούς του όρους και την ώρα που πρέπει.Δεν θεωρεί ότι του ανήκει κάποιο οικόπεδο στην πολιτική» λένε όσοι έχει τύχει να το συζητήσουν μαζί του. Επίσης υποστηρίζουν ότι αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι, εκτός από το ίδρυμα, η ναυτιλιακή εταιρεία, αλλά και η έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή- Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών που συστάθηκε το 2001, στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Τufts.
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ «ΑΝΙΨΙΟΥ»
Ο Κώστας Αχ.Καραμανλής γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1974,λίγους μήνες μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την έλευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι. Εχει σπουδάσει Οικονομικά και Διεθνή Πολιτική,στο Πανεπιστήμιο Χάμιλτον και στο Tufts,ενώ πριν από την ενασχόλησή του με τη ναυτιλιακή εταιρεία εργάστηκε για δύο έτη στη Βρετανία σε επενδυτική τράπεζα.Η στρατιωτική θητεία του ήταν επί 24 μήνες στα τεθωρακισμένα,ως έφεδρος αξιωματικός,εκ των οποίων, παρά το γεγονός ότι ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση και ο θείος του Πρόεδρος της Δημοκρατίας,οι εννέα μήνες ήταν σε μονάδα της Ξάνθης.
Απεχθάνεται το λαϊφστάιλ, διαβάζει πάρα πολύ, ταξιδεύει αρκετά στο εξωτερικό, λόγω εργασίας και της έδρας στο Tufts, είναι σεμνός και λιγομίλητος, ενώ διατηρεί από την εποχή που βρισκόταν στις ΗΠΑ για σπουδές τακτική επικοινωνία με αρκετούς καθηγητές.
Αρκετές ώρες αφιερώνει στη σύζυγό του και στα παιδιά του, ενώ στο ιδεολογικό του οπλοστάσιο, κατά τις πολιτικές συζητήσεις που κάνει με φίλους του, είναι η πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τόσο αυτός όσο και η αδελφή του ήταν οι αδυναμίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και δεν ήταν λίγες οι φορές που γευμάτιζαν μαζί στην Πολιτεία, αφού έμεναν στο ίδιο οίκημα αλλά σε διαφορετικούς ορόφους, ως εκ τούτου υπάρχει μια ειδική σχέση με την πολιτική.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου